AVTALER & KONTRAKTER

Hyundai kjøper robotselskapet Boston Dynamics

Det amerikanske selskapet bytter nok en gang eier.

Hyundai kjøper det amerikanske Robot-selskapet Boston Dynamics fra Softbank.
Hyundai kjøper det amerikanske Robot-selskapet Boston Dynamics fra Softbank. Illustrasjon: Hyundai Motor Group
22. juni 2021 - 13:00

Robotselskapet Boston Dynamics, kjent for sine roboter på to og fire bein, har igjen byttet eier. Selskapet som ble kjøpt av Google i 2013 og solgt videre til det japanske selskapet Softbank i 2017, går nå over til sin tredje eier.

1,1 milliarder dollar

Hyundai skriver i en pressemelding at de tar over 80 prosent av selskapet mens Softbank, gjennom sine eiere, beholder 20 prosent. Hyundai vil ikke avsløre hva kjøpesummen er, men skriver at selskapet i forbindelse med salget er verdsatt til 1,1 milliarder dollar. 

Firebeinte roboter er ikke et ukjent felt for bilprodusenten som tidligere har jobbet med terrengbiler med bein.

Hyundai skriver i sin pressemelding at oppkjøpet vil styrke selskapenes posisjon innen logistikk, produksjon og automatisering og at oppkjøpet vil utvide logistikk- og produksjonsstyrken til selskapene.

En robot i salg

Boston Dynamics har allerede roboten Spot til salgs og ute i flere bedrifter, også offshore i Norge. Selskapet introduserte også lager-roboten Stretch i mars i år, som skal være selskapets andre kommersielt tilgjengelige robot.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.