OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Det ble ramaskrik da Microsoft ville strippe partnerne sine for gratis-produkter

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Lucy Nicholson, Reuters
16. juli 2019 - 12:03 | Endret 16. juli 2019 - 10:15

Microsoft partnere har tidligere fått gratislisenser til internt bruk, men 1. juli 2020 skal det være slutt på praksisen. Det skriver ComputerSweden

Oppdatert 10:15: I et blogginnlegg skriver Microsoft at selskapet har valgt å snu i partneravgjørelsen. IT-giganten har valgt å reversere etter massiv pågang fra partnere over hele verden, og det blir dermed ingen endringer i selskapets IUR-lisenser.

– Vi har hørt på dere, og vi har handlet, skriver partnerdirektør Gavriella Schuster i innlegget.

Selskapets partnere har i lang tid nytt godt av Internal Use Rights (IUR), men i forbindelse med selskapets Inspire-konferanse denne uken ble det annonsert at frynsegodet forsvinner.

Skyen utvikles

Det er en nyhet som ikke kommer til å bli godt mottatt av en rekke norske selskaper. 

– Når IUR-terminologien forsvinner, skjer det også flere endringer i partnerprogrammet. Disse forandringene skjer fordi vi tilpasser oss markedet i takt med at blant annet nettskyen utvikles videre, sier pressekontakt Catharina Ljungberg i Microsoft Sverige til ComputerSweden.

Hvilke produkter man har kunnet benyttet seg av gratis som partnerselskap har hatt sammenheng med størrelsen på partnerskapet, men for partnerne som er tatt lengst inn i varmen, handler det om betydelige summer, skriver den svenske nettavisen

Økte prisene i fjor

Dermed er det klart at også norske partnere fra neste sommer må betale full pris for produkter de tidligere ikke har betalt en eneste krone for.

Fra 1. oktober i fjor ble også en rekke Office- og server-produkter ti prosent dyrere. Det var første gang siden 2010 at prisjusteringen kom.

Passionate Vocalist & Microphone
Les også

Open AI: Lanserer nytt verktøy som er for «farlig» til at du kan bruke det

Justeringen inkluderte produkter som Windows Server, Exchange, Sharepoint Server og Project Server.

Prisjusteringen var et ledd i selskapets satsing på å presse flere kunder over i nettskyen, og produktene som lever der. 

CERN sparker ut MS

Da det ble annonsert at prisene skulle justeres for disse produktene, ble det også varslet flere endringer i volumlisensiering for enterprise-kunder og myndigheter.

Disse endringene fikk forskningssenteret CERN virkelig kjenne på i mars da det ble klart at de fikk nye enorme lisensutgifter. Endringen førte til at den europeiske organisasjonen for kjernefysisk forskning kommer til å skrote Microsoft. 

I 20 år har de nytt godt av en rabattordning selskapet tilbyr, men da selskapet bestemte seg for å trekke tilbake CERNs status som akademisk institusjon ble det slutt.

Illustrasjonsbilde fra inngangspartiet til Salesforce Tower, selskapets kontor i New York.
Les også

IT-gigant sier opp hundrevis av ansatte – igjen

Endringen innebærte nye betingelser, og en kontrakt basert på antall brukere.

Lisenskostnadene for CERN ville dermed bli ti ganger dyrere enn før, opplyste forskningsinstitusjonen i juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.