INTEL

Intel stenger dansk avdeling. Rundt 200 ansatte får sparken

Virksomheten som ryker ble reddet for bare to år siden.

Intel kvitter seg med utviklingsavdelingen i den danske universitetsbyen Aalborg. Brikkegiganten har utviklingskraft også andre steder i Norden, blant annet i Sverige, men ikke her til lands.
Intel kvitter seg med utviklingsavdelingen i den danske universitetsbyen Aalborg. Brikkegiganten har utviklingskraft også andre steder i Norden, blant annet i Sverige, men ikke her til lands. Illustrasjonsfoto: Mike Blake, Reuters
15. aug. 2018 - 09:55

Intel avvikler sin forsknings- og utviklingsavdeling i Aalborg. Det koster om lag 200 ansatte jobben, skriver Nordjyske.

Det ble varslet nedleggelse av samme avdeling også for to år siden. Den beslutningen ble senere omgjort.

Aktivitetene på Nordjylland stammer fra Intels milliardoppkjøp i 2010 av trådløs-virksomheten til den tyske brikkeprodusenten Infineon Technologies. Avdelingen i Aalborg besto den gangen av 270 medarbeidere.

– Jeg kan bekrefte at Intel planlegger å redusere staben på bestemte lokasjoner, skriver Markus Weingartner, Intels kommunikasjonsdirektør for Europa, Midtøsten og Afrika til avisen.

Den amerikanske brikkegiganten er dominerende innen produksjon av prosessorer til pc-er og servere. De er nest største produsent av halvvledere, kun slått av Samsung. Intel hadde i fjor 106.000 ansatte globalt og en årsomsetning på 62,8 milliarder dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.