SIKKERHET

Interpol er bekymret for cybervåpen på det mørke nettet

Interpol ber om hjelp fra det private næringslivet for lettere å kunne bekjempe cyberkriminelle.

Generalsekretær i Interpol Jürgen Stock advarer mot at cybervåpen kan bli solgt på samme måte som fysiske våpen gjennom det mørke nettet.
Generalsekretær i Interpol Jürgen Stock advarer mot at cybervåpen kan bli solgt på samme måte som fysiske våpen gjennom det mørke nettet. Foto: AP/Kamran Jebreili
31. mai 2022 - 05:00

Interpols generalsekretær Jurgen Stock uttrykte at han er bekymret for at militære cyberangreps-programvare vil lekke ut på det mørke nettet da han deltok på en CNBC-styrt panelsamtale på Verdens økonomiforum i Davos, skriver CNBC. Se video fra panelsamtalen nederst i saken.

Stock refererte til svartebørsmarkedet for våpen da han tok opp temaet, han mener digitale våpen kommer til å bli behandlet på samme måte som dagens fysiske våpen.

– Det (salg av militære våpen av organisert kriminelle, red.anm.) er en stor bekymring i den fysiske verden. Våpen som blir brukt på slagmarken  i dag, vil i morgen bli brukt av organiserte kriminelle grupper, sa Stock og fortsatte:

– Det samme gjelder digitale våpen som i dag kanskje er brukt av militæret, og utviklet av militæret, de vil i morgen være tilgjengelig for kriminelle.

Les også

Ber om hjelp fra private selskaper

Interpol-sjefen ba om tettere cybersamarbeid mellom bedrifter og myndigheter. Den kunnskapen de private selskapene sitter på, mener han er verdifull for bedre å kunne slå ned på cyberkriminalitet. Han ba om deling av data og hendelsesrapportene som de private selskapene har.

– På den ene siden vet vi hva som skjer, samtidig trenger vi data som ligger hos de private, sa Stock.

– Vi trenger deres rapporter. Uten rapportene deres er vi blinde, la Interpol-sjefen til.

 Videre ba han selskapene bli flinkere til å rapportere inn dataangrep og sa at man må bryte ned siloene og bli flinkere til å dele informasjon på tvers av politimyndigheter og private selskaper.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.