IOS

– iOS 8 på stedet hvil

Oppdateringene ser ut til å ha stoppet opp.

iPhone 6 selger knallbra, men det ser ut til at mange venter med å oppdatere eldre enheter til iOS 8.
iPhone 6 selger knallbra, men det ser ut til at mange venter med å oppdatere eldre enheter til iOS 8. Bilde: Thomas Marynowski
7. okt. 2014 - 14:56

Tradisjonen er at iPhone- og iPad-brukere er svært raske til å oppdatere til den til enhver tid nyeste versjonen av iOS.

iOS 8, som ble rullet ut i september, har imidlertid vært nokså kontroversiell - det var meldt om mange feil og ustabiliteter og den krevde svært mye lagringsplass.

Rundt seks dager etter at iOS 8 ble sluppet, meldte Apple selv om at 46 prosent av brukerne hadde oppdatert. Det var i tråd med det man forventer fra nye Apple-operativsystemer.

Nå, to uker senere, viser Apples nye statistikker at 47 prosent av brukerne kjører iOS 8. Det er bare én prosent mer enn for to uker siden. 47 prosent av brukerne kjører fremdeles iOS 7, mens kategorien «tidligere» omfatter seks prosent av brukerne. Det er faktisk én prosent mer enn for to uker siden.

Rett etter at iOS 8 ble lansert, slapp Apple den første fiksen, med versjonsnummer 8.0.1. Det var denne som bød på trøbbel for mange brukere, og ble raskt trukket tilbake - og erstattet med 8.0.2 svært kort tid etter.

Til sammenligning - ifølge den siste (september) offisielle informasjonen fra Google har den nyeste versjonen av Android, KitKat, cirka 25 prosent av markedet - ett år etter lansering.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.