NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

IT-gigant sikrer seg tomt til nytt datasenter

Vil være forberedt dersom behovet oppstår.

God tilgang på elektrisitet skal være en av årsakene til at SAP forbereder et mulig datasenter i Trollhättan, Sverige. Bildet er av Olidans kraftstation.
God tilgang på elektrisitet skal være en av årsakene til at SAP forbereder et mulig datasenter i Trollhättan, Sverige. Bildet er av Olidans kraftstation. Foto: <a href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Olidans_kraftstation,_Trollh%C3%A4ttan.jpg">Stefan Ljungwall/Wikimedia</a> (CC BY-SA 3.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. jan. 2021 - 16:10

Det tyske programvareselskapet SAP har inngått en «markanvisningsavtale» med Trollhättans Stad som kan føre til at selskapet bygger et datasenter i Trollhättan i det sørvestre Sverige.

– Trollhättans lange tradisjon med el-intensiv industri, vannkraftproduksjon og tilgang til bred ingeniørkompetanse har vært styrker i forhandlingene, sier byens næringslivssjef, Helena Kortered, sier i pressemeldingen fra kommunen.

Byen er spesielt kjent for fly- og bilindustri, tidligere ved selskaper som Volvo Aero og Saab Automobile, nå ved selskaper som GKN Aerospace Sweden og National Electric Vehicle Sweden (Nevs).

– Ingen konkrete planer

Det svenske Node Pole har bidratt til forhandlingene. I en pressemelding skriver selskapet at avtalen gjelder et landområde på 60.000 kvadratmeter. Trollhättans Stad har forpliktet seg til å bygge ut infrastruktur på området innen utgangen av 2023. Først da vil det bli aktuelt for SAP kjøpe området og eventuelt bygge datasenteret.

– SAP investerer kontinuerlig i skyinfrastruktur for å tilgodese mer enn 400.000 kunder globalt. Det gjør det innledende arbeidet med å sikre bra plasser for våre datasentre enda viktigere. O dag finnes det ingen konkrete byggeplaner, men SAP har nå muligheten til å handle raskt og etablere et datasenter i Trollhättan om behovet oppstår, sier Per Alm, administrerende direktør i SAP Sverige, ifølge Computer Sweden.

Teemu Salmi leder den nye cybersikkerhetsenheten til DNV (det norske veritas) med 500 ansatte.
Les også

DNV etablerer cybersikkerhetsenhet med 500 ansatte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.