Antivirus og Windows 10

Kaspersky Lab trekker tilbake EU-klage mot Microsoft

Har blitt lovet vesentlige endringer i Windows 10.

Kaspersky Lab er godt fornøyde med endringene Microsoft lover i Windows 10. Bildet viser en ansatt ved det russiske selskapets viruslab i Moskva.
Kaspersky Lab er godt fornøyde med endringene Microsoft lover i Windows 10. Bildet viser en ansatt ved det russiske selskapets viruslab i Moskva. (Bilde: Sergei Karpukhin)

Har blitt lovet vesentlige endringer i Windows 10.

Det russiske IT-sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab kunngjorde i dag at selskapet kommer til å trekke tilbake klagen til reguleringsmyndighetene i blant annet EU om at Microsoft har gjort det unødvendig vanskelig for antivirus-leverandører i Windows 10, samtidig som at selskapet tilbyr et konkurrerende produkt, Windows Defender, som en del av operativsystemet.

Bakgrunn: Klager inn Microsoft for EU

Gis mer tid

Kunngjøringen kommer etter at Microsoft i går opplyste at det vil komme endringer i Windows 10 Fall Creators Update som adresserer de problemene Kaspersky Lab har påpekt. 

Blant annet lover Microsoft at antivirusleverandørene skal kunne vise enge varsler om behov for fornyelse av antivirusprodukter, både før og etter at de har utløpt. 

I tillegg lover Microsoft økt samarbeid med leverandørene for å sikre at kompatibilitetsproblemer er løst før utgivelsene av nye Windows 10-versjoner skjer. Dette skal blant annet gjøres ved å gi antivirusleverandørene mer tid til å revidere ferdige Windows 10-oppdateringer, før de rulles ut til brukerne. 

Kaspersky Lab skriver nå at selskapet ikke lenger har noe som det ønsker at Microsoft skal endre. 

Les også: Avviser at Microsoft legger ut snubletråder for antivirus-bransjen

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen