IT-BRANSJEN

Kinesiske teknologikjemper har tapt milliarder

Strammere reguleringsregler har kostet selskapene dyrt.

Alibaba er ett av selskapene som har mistet mye av sin markedsverdi siden toppnivået i februar.
Alibaba er ett av selskapene som har mistet mye av sin markedsverdi siden toppnivået i februar. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB
Wenche WillochWenche WillochNyhetsleder
28. juni 2021 - 08:30

Statlig etterforskning, blokkering av børsnotering og strammere reguleringer kan ha kjølnet teknologifesten i Kina, skriver E24.

De siterer Bloomberg, som skriver at tre største teknologiselskapene i Kina – Tencent Holdings, Alibaba Group Holding og Meituan – har tapt nesten 3400 milliarder kroner i markedsverdi siden februar.

Og ifølge Financial Times har kinesiske teknologiselskapers markedsverdi sunket med hele 60 prosent i årets andre kvartal, dette er tall fra analyseselskapet Dealogic.

Makroøkonom Kelly Chen i DNB Markets sier til E24 at tross Kinas konkurranselovgivning mot kartellvirksomhet og misbruk av markedsdominas, har internettselskapene og fintech-selskapene har likevel kunnet «operere litt på siden av loven».

– Innstrammingen i februar har gjort at alle internettselskapene får de samme reglene. Da er det de største som vil rammes mest, poengterer hun.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.