IT-BRANSJEN

Kinesiske teknologikjemper har tapt milliarder

Strammere reguleringsregler har kostet selskapene dyrt.

Alibaba er ett av selskapene som har mistet mye av sin markedsverdi siden toppnivået i februar.
Alibaba er ett av selskapene som har mistet mye av sin markedsverdi siden toppnivået i februar. Foto: Thomas Peter/Reuters/NTB
Wenche WillochWenche WillochNyhetsleder
28. juni 2021 - 08:30

Statlig etterforskning, blokkering av børsnotering og strammere reguleringer kan ha kjølnet teknologifesten i Kina, skriver E24.

De siterer Bloomberg, som skriver at tre største teknologiselskapene i Kina – Tencent Holdings, Alibaba Group Holding og Meituan – har tapt nesten 3400 milliarder kroner i markedsverdi siden februar.

Og ifølge Financial Times har kinesiske teknologiselskapers markedsverdi sunket med hele 60 prosent i årets andre kvartal, dette er tall fra analyseselskapet Dealogic.

Makroøkonom Kelly Chen i DNB Markets sier til E24 at tross Kinas konkurranselovgivning mot kartellvirksomhet og misbruk av markedsdominas, har internettselskapene og fintech-selskapene har likevel kunnet «operere litt på siden av loven».

– Innstrammingen i februar har gjort at alle internettselskapene får de samme reglene. Da er det de største som vil rammes mest, poengterer hun.

Funcoms Conan exiles-skjermdump.
Les også

Kina strammer grepet om unge spillere – og selskapene som utvikler spillene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.