Datasentere i Norge

Lefdal Mine Datacenter kjører inn to-tre 40-fots kontainere hver uke

Et 30-talls kontainere med dataservere er i ferd med å bli operative i Lefdal Mine Datacenter. – Det går raskere å fylle opp enn ventet, sier administrerende direktør Jørn Skaane.

Fylles opp: En ny fjellhall i Lefdal Mine Datacenter er i ferd med å fylles opp. Det samlede volumet i gruvegangene er enormt. De har startet på nivå 3. Stålbedriften Stryvo fra Stryn lager stativene som holder de 40 fot store kontainerne.
Fylles opp: En ny fjellhall i Lefdal Mine Datacenter er i ferd med å fylles opp. Det samlede volumet i gruvegangene er enormt. De har startet på nivå 3. Stålbedriften Stryvo fra Stryn lager stativene som holder de 40 fot store kontainerne. (Foto: Jørn-Arne Tomasgård)
EKSTRA

Et 30-talls kontainere med dataservere er i ferd med å bli operative i Lefdal Mine Datacenter. – Det går raskere å fylle opp enn ventet, sier administrerende direktør Jørn Skaane.

  • it-bransjen

LEFDAL (digi.no): Et førtitalls mennesker er i arbeid i det som tidligere var en olivingruve i Lefdal, en liten bygd mellom tettstedene Måløy og Nordfjordeid. Det er elektrikere, industrirørleggere, stålarbeidere i tillegg til Lefdal Mine Datacenters egne rundt ti ansatte. Det rigges til enorme stålstativer i gruvegangene der det blir plass til nye kontainere med datainnhold. Her kjøres det på for fullt videre, og det installeres om lag 10 MW IT-kapasitet i løpet av sommeren. Det gir arbeid for fire lokale elektroselskap, industrirørleggere, stålprodusent og transportselskap.

månedlig

Kr 235
Kr 59 per uke
Kjøp
Én måned gratis
Ubegrenset tilgang til tu.no og digi.no | Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag | Rabatt på konferanser
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Abonnementet autofornyes og kan sies opp når som helst.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@tu.no
Til toppen