IT-BRANSJEN

Lefdal Mine Datacenter kjører inn to-tre 40-fots kontainere hver uke

Et 30-talls kontainere med dataservere er i ferd med å bli operative i Lefdal Mine Datacenter. – Det går raskere å fylle opp enn ventet, sier administrerende direktør Jørn Skaane.

Fylles opp: En ny fjellhall i Lefdal Mine Datacenter er i ferd med å fylles opp. Det samlede volumet i gruvegangene er enormt. De har startet på nivå 3. Stålbedriften Stryvo fra Stryn lager stativene som holder de 40 fot store kontainerne.
Fylles opp: En ny fjellhall i Lefdal Mine Datacenter er i ferd med å fylles opp. Det samlede volumet i gruvegangene er enormt. De har startet på nivå 3. Stålbedriften Stryvo fra Stryn lager stativene som holder de 40 fot store kontainerne. Foto: Jørn-Arne Tomasgård

LEFDAL (digi.no): Et førtitalls mennesker er i arbeid i det som tidligere var en olivingruve i Lefdal, en liten bygd mellom tettstedene Måløy og Nordfjordeid. Det er elektrikere, industrirørleggere, stålarbeidere i tillegg til Lefdal Mine Datacenters egne rundt ti ansatte. Det rigges til enorme stålstativer i gruvegangene der det blir plass til nye kontainere med datainnhold. Her kjøres det på for fullt videre, og det installeres om lag 10 MW IT-kapasitet i løpet av sommeren. Det gir arbeid for fire lokale elektroselskap, industrirørleggere, stålprodusent og transportselskap.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.