LG Q7

LGs nye mobil bringer premiumegenskaper til mellomsegmentet

Lanserte LG Q7.

LG Q7.
LG Q7. (Foto: LG)

Lanserte LG Q7.

I fjor lanserte LG sin nye Q-serie, en serie mobiltelefoner som er ment å bringe utvalgte premium-egenskaper til mellomsegmentet, slik at man ikke trenger å punge ut i dyre dommer for å få tilgang til toppmodell-egenskaper. Nå har LG kunngjort den seneste modellen i denne serien, LG Q7.

LG Q7 leverer flere av egenskapene man finner i vesentlig dyrere LG-modeller, slik som den seneste toppmodellen G7, men altså i vesentlig rimeligere innpakning – uten at prisen foreligger riktig ennå.

Mobilen skilter blant annet med den såkalte QLens-teknologien, som bruker kunstig intelligens og mobilkameraet til å gi deg informasjon om omgivelsene, slik som opplysninger om landemerker og kjøpsinformasjon om produkter man fanger med kameraet. Dette er en funksjonalitet man hittil kun har funnet på LGs kostbare mobiler.

LG Q7. Foto: LG

Solid lyd

Av andre premiumegenskaper har Q7 også DTS:X-støtte, som gir deg såkalt virtuell 3D-lyd ved at lyden fra bestemte objekter gis koordinater i et tredimensjonalt rom rundt lytteposisjonen, for en slags «surround»-effekt. I tillegg er den utstyrt med Hi-Fi quad DAC, som skal gi saftig lydkvalitet.

Q7 har i tillegg IP68-sertifisering, som betyr at den er vann- og støvtett, og den har fingeravtrykkleser på baksiden som også kan brukes som utløserknapp til kameraet og til å ta skjermbilder og kontrollere varslingsbaren. Frontkameraet har 100 graders vindvinkellinse og kan ta bilder i portrettmodus med uklar bakgrunn.

Når det gjelder øvrige spesifikasjoner kommer telefonen i tre utgaver med 5,5-tommers skjerm med en oppløsning på 2160 x 1080. Den har en åttekjerners prosessor på 1,8 GHz og kan fåes i konfigurasjoner med enten 3 GB minne og 32 GB lagringsplass, eller 4 GB minne og 64 GB lagringsplass på den dyreste utgaven.

Sistnevnte utgave har hoved- og frontkameraer med en oppløsning på 16 og 8 megapiksler, mens de to rimeligere versjonene kommer med 13 og 8 eller 5 megapiksler. Lanseringen av Q7 skal starte i Europa i begynnelsen av neste måned, men norsk pris og slippdato er ennå ikke kjent.

Les også: Slik er LGs nye toppmodell G7 ThinQ »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen