KARRIERE

LinkedIn innfører QR-koder for å gjøre det lettere å bygge nettverk

Foto: LinkedIn

Microsoft-eide LinkedIn er en populær plattform for profesjonell nettverksbygging, og på bloggen sin har tjenesten nå introdusert en ny funksjon som skal gjøre prosessen med å opprette kontakter enda mer effektiv – nemlig QR-koder.

Dersom man for eksempel deltar på et møte eller konferanse med mange potensielle kontakter kan man dermed simpelthen åpne LinkedIn-appen på mobilen og skanne QR-koden til andre som du måtte ha interesse for å inkludere i LinkedIn-nettverket ditt. Poenget er altså å spare deg for den manuelle prosessen med å fylle inn navn, søke etter profil og så videre.

Ikon i søkeboksen

Som tjenesten skriver i blogginnlegget kan man benytte QR-systemet på flere kreative måter, for eksempel legge koden inn i brosjyrer og materiell i forbindelse med profesjonelle begivenheter som konferanser og lignende, på nettsiden sin, i e-postsignaturen eller på CV-en sin.

Den nye funksjonen er å finne som et eget QR-ikon i søkeboksen øverst på startsiden i både iOS- og Android-appen. Ved å trykke på dette kan man skanne andres QR-kode, som vil ta deg til vedkommendes profil og lar deg sende forespørsel om å knytte kontakt.

Din egen QR-kode finner man ved å trykke «min kode», og om man vil dele koden gjennom tjenester som iMessage, e-post eller andre apper kan man gjøre det direkte herfra. Denne funksjonen blir først tilgjengelig på iOS og kommer snart til Android. I tillegg kan man lagre sin egen QR-kode som bildefil i fotoarkivet sitt på mobilen.

Mer informasjon om den nye QR-funksjonaliteten finner du på LinkedIn-støttesidene.

Les også: Slik blir GitHub under Microsofts vinger »

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.