Lover 50 megabit/s til alle innbyggerne

Tyskland skal bygge skikkelig bredbånd i grisgrendte strøk.

Lover 50 megabit/s til alle innbyggerne
I Tyskland ønsker myndighetene å bruke flere milliarder euro på å sikre raskt bredbånd til alle deler av landet. Illustrasjon: Colourbox

Den tyske forbundsregjeringen har vedtatt at alle i Tyskland skal kunne ha mulighet til å få levert bredbånd med en nedlastingshastighet på minimum 50 megabit per sekund. Dette skrev den tyske ambassaden i London i forrige uke.

Imens, i Norge: Bredbåndsplikt kan koste 5 milliarder, men med mager forbindelsed

Milliarder

Dette skal gjøres gjennom det første føderale utviklingsprogrammet for utbygging av bredbånd i Tyskland. Det er satt av 2,7 milliarder euro til dette programmet, men programmet forutsetter tilsvarer tilsvarende bidrag fra lokale tilbydere som vil tjene på at nettverkene blir utvidet.

Utbyggingen skal være ferdig innen 2018.

– Med føderale midler for bredbåndsutbygging fjerner vi de hvite flekkene på kartet, sier den tyske ministeren for transport og digital infrastruktur, Alexander Dobrindt, i en uttalelse.

EUs digitalsjef: – Jeg hater geoblocking 

Regioner

Han forteller videre at midlene skal investeres selektivt i regioner hvor det er lite sannsynlig at private selskaper vil utvide sine nettverk på egenhånd de neste tre årene.

Et kart over bredbåndssituasjonen i Tyskland, viser at det er en rekke områder hvor selv ikke selv 6 Mbit/s ikke er tilgjengelig for alle.

Ifølge ambassaden har nesten 70 prosent av alle husholdninger i Tyskland allerede mulighet til å få bredbåndsabonnement med nedlastingshastighet på minst 50 megabit per sekund. Dette er syv prosentpoeng flere enn for et år siden.

Leste du denne? Slik blir den europeiske nettnøytraliteten 

Ikke LTE

Etter det digi.no forstår, dreier det seg om fast bredbånd, ikke mobilt. For LTE (4G) er allerede tilgjengelig for 94 prosent av de tyske husholdningene.

Flere detaljer om prosjektet finnes her (på tysk).

Les også: 5G får svært stor kapasitet