Lyse bøyer av for Datatilsynets krav

Kutter uforholdsmessig IP-logging etter krav fra Datatilsynet, men makter ikke å fjerne slettet e-post.

Lyse bøyer av for Datatilsynets krav

Kutter uforholdsmessig IP-logging etter krav fra Datatilsynet, men makter ikke å fjerne slettet e-post.

Datatilsynets kontroller har avslørt at en rekke teleoperatører bryter med reglene om datalagring.

Rapportene fra Datatilsynet er ennå ikke klare, men i går avslørte digi.no hvilke selskaper som bryter reglene for datalagring. Selskapene skal ha fått varsel om vedtak fra tilsynet.

Lyse Energi fremsto som en versting i klassen. Ifølge Datatilsynet bryter de både med reglene for oppbevaring av informasjon om koblingen mellom kundenes IP-adresse og abonnement, samt at de ikke sletter e-post som kundene aktivt har valgt å slette.

- Selvsagt vil vi rette oss etter de kravene som Datatilsynet stiller, skriver driftssjef Øyvind Gabrielsen i Lyse Tele i en kort kommentar til digi.no

Han opplyser at loggingen av kundenes IP-adresser var av rent driftsmessig karakter. Det skal ikke ha vært et forsøk på å foregripe datalagringsdirektivet.

Slettingen av e-post fra backup innen 12 timer slik Datatilsynet krever er ifølge Gabrielsen ikke mulig. Ikke med løsningen de benytter i dag.

- Vi vurderer derfor hvilke alternative løsninger vi kan iverksette. Det er også viktig å sikre e-posttjenesten slik at kundene ikke mister data som de ønsker å ta vare på, skriver han.

    Les også:

Til toppen