SIKKERHET

Mange bedrifter lar seg fremdeles lure av phishing-angrep

Stor undersøkelse.

'Username and password' on a fishing hook. Conceptual image about the risk of internet identity theft, also known as 'Phishing'.
'Username and password' on a fishing hook. Conceptual image about the risk of internet identity theft, also known as 'Phishing'. Foto: Colourbox/7848348
3. des. 2019 - 19:00

Phishing-angrep, som i grove trekk innebærer å lure folk til å oppgi sensitiv informasjon ved å forkle seg som legitime kilder, er blant de mest utbredte farene på nettet. Til tross for endeløse advarsler fortsette folk i stor grad å la seg lure av angrepene, viser det seg.

ZDNet melder om en omfattende undersøkelse utført at sikkerhetsselskapet Coalfire hvor det kommer frem at bedrifter fremdeles er høyst sårbare for phishing-angrep.

Testet 525 bedrifter

Coalfire testet 525 bedrifter i både Europa og USA for å finne ut hvor mottakelige bedriftene var for ulike typer hacke- og angrepsteknikker. Sikkerhetsselskapet gjennomførte 623 såkalte penetrasjonstester av bedriftene.

Justin Wynn (fra v.) og kollega Gary Demercurio ble onsdag arrestert for innbrudd i domstolen, mens de var på betalt oppdrag for å bryte seg inn. Bilde av Dallas County Jail i bakgrunnen.
Les også

To pentestere arrestert for innbrudd i domstol. Var på oppdrag for å sjekke sikkerheten

Det Coalfire kom frem til var at ansatte ved 71 prosent av bedriftene ga fra seg sensitiv informasjon via phishing-angrep utført av sikkerhetsforskerne, noe som skal være en markant oppgang fra i fjor da tallet lå på 63 prosent.

I 20 prosent av tilfellene ble innloggingsdata delt av mer enn halvparten av de ansatte, som skal være intet mindre enn en dobling sammenlignet med resultatet i fjorårets undersøkelse.

Dårlige prosedyrer

Ifølge Coalfire skal det være svake passord og mangelfulle interne prosedyrer som er de vanligste sårbarhetene avdekket i undersøkelsen. Eksempler på mangelfulle prosedyrer er upassende restriksjoner på filtilgang og dårlig opplæring blant de ansatte.

I tillegg var også utdatert programvare en viktig bidragsyter til at en stor andel av selskapene var sårbare for angrepene.

'Username and password' on a fishing hook. Conceptual image about the risk of internet identity theft, also known as 'Phishing'.
Les også

Google: Phishing-angrep er fremdeles svært effektive – dette er grunnene

Den «gode» nyheten var imidlertid at bedriftene hadde færre høyrisiko-sårbarheter totalt sett sammenlignet med i fjor. Ifølge Coalfire har dette trolig sammenheng med større satsing på nettskyen, som reduserer behovet for vedlikehold av den lokale sikkerhetsinfrastrukturen.

Digi.no omtalte for øvrig Coalfire i september i år, etter at to av selskapets sikkerhetsforskere ble arrestert mens de utførte penetrasjonstesting av elektroniske domstolsystemer på oppdrag fra domstoladministrasjonen. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.