UTVIKLING

Test: microsoft

Microsoft åpner iOS-verktøy for testing

Skal gjøre det enkelt å porte applikasjoner til Windows.

Et skritt nærmere målet om et ordentlig bra app-utvalg på Windows.
Et skritt nærmere målet om et ordentlig bra app-utvalg på Windows. Bilde: Microsoft
7. aug. 2015 - 10:55

Microsofts Bridge-initiativ fikk mye oppmerksomhet på deres Build-konferanse tidligere i år. 

Ideen er at det skal være enkelt og raskt å porte applikasjoner fra Android og iOS til Windows på mobil, slik at Windows-økosystemet vokser. Mangelen på gode applikasjoner har alltid vært utfordringen med Windows Phone, og dette er Microsofts nyeste forsøk på å gjøre utvalget rikere.

Les også: iOS og Android kommer til Windows 10

Nå er første skritt blitt tilgjengelig, nemlig verktøyene for å flytte applikasjoner fra iOS til hovedsaklig Windows 10. Såkalte «Project Islandwood» kommer ikke i ferdig versjon før til høsten, men Microsoft gjorde i går kveld en tidlig utgave tilgjengelig i åpen kilde-versjon under MIT-lisensen. 

Islandwood har flere komponenter, og ikke alle av dem slippes som åpen kilde, MIT-lisensen gjelder to av de fire komponentene verktøysettet består av.

Legger til Windows-funksjoner

Meningen med «broen» er å gjøre det enkelt for utviklere å importere Xcode-prosjekter til Visual Studio og deretter også kunne utnytte Microsoft-spesifikke funksjoner som Cortana. 

Programvaren støtter både Windows 8.1- og Windows 10-apper for x86- og x64-arkitekturer. Støtte for ARM-prosessorer kommer etter hvert. 

Det finnes fire slike «broer». Islandwood er altså nå klar for testing, mens Westminister, som gjør det mulig å porte web-applikasjoner, er allerede fullt tilgjengelig.

Les mer: Android på Windows er selvmord

Project Astoria skal gjøre det mulig å overføre apper fra Android til Windows, og denne er per i dag kun tilgjengelig som teknisk sniktitt som krever invitasjon. Offentlig beta av Astoria ventes til høsten. 

Det finnes også noe som heter Project Centennial, som vil la utviklerne publisere eldre .NET og Win32-baserte programmer i dagens Windows-nettbutikk. Dette verktøyet vil være tilgjengelig for testing neste år. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.