SKYTJENESTER

Microsoft Azure skal nå gjøre AI-utvikling lettere – og introduserer ny blokkjede­tjeneste

Skjermbilde fra Microsofts nye blokkjede-tjeneste.
Skjermbilde fra Microsofts nye blokkjede-tjeneste. Foto: Microsoft
3. mai 2019 - 06:47

Microsofts utviklerkonferanse Build er rett rundt hjørnet, og i den forbindelse har selskapet allerede nå letter på sløret om noen av nyvinningene det jobbes med. I et blogginnlegg      kunngjøres en ny skysatsing hvor blokkjede-teknologi og kunstig intelligens står i sentrum.

Nyhetene, som er laget for Microsofts Azure-plattform, omfatter blant annet en utvidelse av Azure-plattformens maskinlæringstjeneste som ifølge Microsoft skal gjøre det lettere for utviklere å bygge AI-applikasjoner.

Forenklet grensesnitt

Det skal blant annet skje gjennom et forenklet og mer automatisert brukergrensesnitt som ifølge Microsoft skal sette bedrifter i stand til å trene maskinlæringsmodeller med bare noen få klikk.

Grensesnittet legger vekt på å være tilgjengelig for folk som ikke er godt bevandret i maskinlæring ved å være kodefritt og visuelt, slik at man kan både bygge, trene og iverksette modeller med «dra og slippe»-verktøy.

Microsoft forbedrer også «kognitive tjenester»-delen av Azure-plattformen, som er en tjeneste som skal gi apper og nettsteder intelligente algoritmer for å se, høre, snakke, forstå og oversette brukernes behov gjennom naturlige kommunikasjonsmetoder.

Microsoft utvider denne tjenesten ved å introdusere en ny «decision»-kategori, som skal sette brukere i stand til mer informerte og effektive avgjørelser gjennom læring og prioritering av relevant innhold for brukere.

Alle de AI-relaterte Azure-nyhetene kan du finne på denne siden.

Ny blokkjede-tjeneste

I tillegg til AI-nyhetene kunne Microsoft også kunngjøre en ny blokkjede-baserte tjeneste til Azure-plattformen sin. Denne heter Azure Blockchain Service og er tilgjengelig nå i en forhåndsutgave.

Azure Blockchain Service tar sikte på å forenkle prosessen med å opprette og håndtere blokkjede-nettverk, og skal legge til rette for at dette kan gjøres med noen få klikk slik at utvikleren kan fokusere på apputvikling.

Tjenesten kommer med et fullt ut administrert konsortiumnettverk og tilbyr innebygd styring for vanlige administrasjonsoppgaver, for eksempel å legge til nye medlemmer, legge inn tillatelser og godkjenne brukerprogrammer.

Azure Blockchain Service eksisterer ennå kun i en testversjon, og du kan lese mer på tjenestens hovedside.

Les også: Opplever at phishing-angrep fungerer bedre ved å utnytte sikkerhets­produkt fra Microsoft »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.