Windows 10

Microsoft bekrefter: Ny sikkerhetsoppdatering til Windows 10 fører til låste PC-er

Oppdateringen er nå trukket.

Ny Windows 10-oppdatering skaper problemer for brukere.
Ny Windows 10-oppdatering skaper problemer for brukere. (Foto: Colourbox/17029884)

Oppdateringen er nå trukket.

En ny sikkerhetsoppdatering som ble sluppet til Windows 10 forrige uke er nå blitt trukket av Microsoft, rapporterer blant andre ZDNet.

Brukere har meldt om flere problemer etter å ha installert den nye KB4524244-oppdateringen, som ble tilgjengelig den 11. februar. Som et resultat melder Microsoft nå på støttesidene sine at oppdateringen er fjernet.

Låste PC-er

Meldingene fra brukere på blant annet Microsofts eget forum og Reddit går blant annet ut på at PC-en låser seg under installasjonen av oppdateringen og at det kreves en hard omstart for å starte PC-en på nytt.

En del melder at installasjonen henger seg opp når prosessen nesten er ferdig, på 94 eller 99 prosent. Andre rapporterer at de klarer å installere oppdateringen, men at maskinen deretter henger seg opp etter omstart. Flere møtes med 0x800f0922-feilkoden – en kode relatert til feil med oppdateringer med ukjent årsak.

Microsoft la ut en melding på Twitter hvor de anbefalte brukere å laste ned oppdateringen manuelt, men dette skal ikke ha hjulpet nevneverdig.

Anbefaler avinstallasjon

Etter å ha etterforsket saken fjernet Microsoft altså KB4524244-oppdateringen. Selskapet skriver på støttesiden at oppdateringen har et problem som kan føre til at "reset this PC»funksjonen ikke fungerer, at man starter opp i gjenopprettingsmodus med ulike alternativer på skjermen.

Les også

Alternativt starter man PC-en på nytt til vanlig desktop-modus, men møter en feilmelding som sier at Windows møtte på problemer med resetting av PC-en.

Microsoft sier at man ikke trenger å foreta seg noe dersom man har installert oppdateringen og ikke opplever problemer. Dersom man opplever problemer anbefales det å avinstallere oppdateringen, noe som kan gjøres ved å gå inn på Windows Update og «se oppdateringshistorikk» i innstillingene.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen