MICROSOFT OFFICE

Microsoft endrer Office-fonten for første gang på 15 år – dette er de nye alternativene du kan stemme på

Du kan være med å bestemme hva den nye fonten skal bli.

Skeena.
Skeena. Foto: Microsoft
29. apr. 2021 - 15:00

Microsoft har benyttet en skrifttype ved navn Calibri som standard skrifttype i sine Office-produkter siden 2007, men nå har IT-giganten besluttet at det er tid for fornyelse.

På den offisielle Microsoft 365-bloggen opplyser Microsoft at Calibri skal pensjoneres som standardfont, og som erstatning presenterer selskapet fem nye kandidater som skal overta det ærefulle oppdraget.

Vil ha tilbakemeldinger fra brukere

De nye alternativene er døpt Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford og Grandview. Microsoft har lagt ved prøver av samtlige skrifttyper og vil bruke tilbakemeldinger fra brukere som grunnlag når den endelige avgjørelsen skal tas.

Du kan se prøver av de fem fontene nederst i artikkelen.

Alle fontene kan testes ut allerede nå i de seneste versjonene av Office-applikasjonene via nettskyen. Dette gjelder altså kun for Microsoft 365-abonnenter.

Selskapet understreker at selv om ikke favoritten din ikke er den som ender opp med å bli valgt som standardfont, vil alle de øvrige alternativene fremdeles være tilgjengelige i fontmenyen – sammen med den eksisterende Calibri-skrifttypen.

Visuell identitet

Microsoft har intervjuet designerne av de fem nye fontene for å få en beskrivelse av designfilosofien, og samtlige av disse kan du lese om i blogginnlegget.

Selv om standard skrifttyper gjerne ikke er noe man knytter stor betydning til, bedyrer Microsoft at de betyr mer enn man tror.

– En standard font er ofte det første inntrykket vi gir; det er den visuelle identiteten vi presenterer til andre mennesker via våre CV-er, dokumenter eller e-poster. Og akkurat som menneskene og verdenen rundt oss aldres og utvikles, bør også våre uttrykksformer gjøre det, skriver Microsoft.

Calibri-fonten, som Microsoft introduserte i 2007, erstattet den gangen Times New Roman som standard skrifttype i Office-appene. 

Microsoft skal evaluere de nye alternativene i løpet av de neste månedene, og akkurat når den nye standardfonten kommer på plass er uvisst.

De nye fontene er som følger:

Tenorite. <i>Foto:  Microsoft</i>
Tenorite. Foto:  Microsoft
Bierstadt. <i>Foto:  Microsoft</i>
Bierstadt. Foto:  Microsoft
Seaford. <i>Foto:  Microsoft</i>
Seaford. Foto:  Microsoft
Grandview. <i>Foto:  Microsoft</i>
Grandview. Foto:  Microsoft
Skeena. <i>Foto:  Microsoft</i>
Skeena. Foto:  Microsoft
De mest kjente Office-applikasjonene vil kunne kjøpes uten abonnement også i årene som kommer.
Les også

Slik er Microsofts nye planer for abonnementsfri Office

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.