IT-BRANSJEN

Microsoft har utpekt Satya Nadella til ny styreleder

Enstemmig valgt.

Microsofts toppsjef Satya Nadella har vært en velsignelse for aksjonærene, som har opplevd mangedobling av aksjekursen siden han tok over i 2014. Nå får Nadella enda mer makt.
Microsofts toppsjef Satya Nadella har vært en velsignelse for aksjonærene, som har opplevd mangedobling av aksjekursen siden han tok over i 2014. Nå får Nadella enda mer makt. Illustrasjonsfoto: Microsoft
18. juni 2021 - 17:00

Microsoft har denne uken utpekt Satya Nadella til ny styreleder. Det skjer etter en enstemmig beslutning i selskapets styre.

Syv år etter at han tok over som konsernsjef etter Steve Ballmer, får Nadella enda mer tillit, ansvar, makt og innflytelse i tech-giganten.

Han forblir administrerende direktør, men i tillegg til øverste ansvar for den operative driften, rykker han altså helt til toppen av pyramiden.

Det er et ansvar forgjengeren aldri fikk. I hele Ballmers epoke satt Bill Gates som styreformann. Nadella er bare den andre i Microsofts 46-årige historie med like mye makt.

John Thompson er mannen som viker plass, etter å ha vært styreleder siden 2014. Thompson, som tidligere har vært toppsjef i Symantec, beholder styreplass, men nå i rollen som uavhengig direktør, viser kunngjøringen.

Microsoft gjenoppretter med dette en maktstruktur øverst som ikke er helt uvanlig, eller som til og med er ganske vanlig i andre store internasjonale teknologiselskaper.

IBM, Amazon, Adobe, Dell, Cisco og Facebook er eksempler på andre IT-størrelser der toppsjefen for tiden også er styreleder.

– Mediesakene i Dagens Næringsliv, Bygg.no og Digi.no og tips vi har mottatt, indikerer at det kan være en risiko for at disse regelverkene er brutt, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen til DN.
Les også

Undersøker IT-anskaffelse: Frykter Statsbygg har brutt habilitetsreglene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.