KVARTALSTALL

Microsoft håver inn på nettskyen og Office 365

Bedriftsproduktene er god butikk.

Microsoft-toppsjef Satya Nadella har god grunn til å være fornøyd med selskapets investeringer i den intelligente nettskyen.
Microsoft-toppsjef Satya Nadella har god grunn til å være fornøyd med selskapets investeringer i den intelligente nettskyen. Foto: Microsoft
20. juli 2018 - 06:00

Microsoft la torsdag fram regnskapet for sitt avvikende fjerde kvartal, som viser at økt satsing på nettbaserte tjenester gir IT-giganten klirrende mynt i kassa.

For kvartalet som endte 30. juni hadde Microsoft en omsetning på 30,1 milliarder dollar. Det er opp 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Netto overskudd øker 10 prosent til 8,9 milliarder dollar.

Nettskyen er en viktig årsak til veksten. Inntektene fra Azure økte 89 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, og har dermed nesten doblet seg – igjen.

På årsbasis øker Microsofts inntekter 14 prosent til 110,4 milliarder dollar. Driftsresultatet er opp 21 prosent til 35,1 milliarder dollar, og de sitter igjen med et overskudd etter skatt på 16,6 milliarder dollar i fiskalåret 2018.

God oppgang for Office 365

Som vi meldte tidligere i år økte Azure-omsetningen med 98 prosent i kvartalet som endte 31. desember i fjor, og i kvartalet som endte den 31. mars i år økte omsetningen fra nettskytjenesten med 93 prosent.

Azure er med andre ord meget god butikk for Microsoft.

Også Office 365 gjør det bra. Den bedriftsrettede kontorpakketjenesten økte omsetningen med 38 i siste kvartal. Forbrukerutgaven fikk en mer beskjeden vekst på åtte prosent.

Intelligent sky

– Våre tidlige investeringer i den intelligente skyen og Intelligent Edge betaler seg. Vi vil fortsette å ekspandere vår rekkevidde i store og voksende markeder med differensiert innovasjon, sa Microsoft-toppsjef Satya Nadella i pressemeldingen.

Intelligent Edge er et navn Microsoft bruker om IoT-enheter som danner et grensesnitt mellom «den intelligente nettskyen» og «den virkelige verden».

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

En satsing IT-selskapet utdypet på Build-konferansen tidligere i år.

Denne satsingen benytter Azure-plattformen i form av Azure IOT Edge Runtime, en programvaresamling som må kjøres på IoT-enhetene for at de skal anses som IoT Edge-enheter.

Les også: Microsoft lanserer gratis samhandling for bedrifter – går i strupen på Slack »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.