AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft kjøper teknologiselskap som skal gjøre Cortana bedre til å konversere

Forstår kommandoer, men ikke naturlig dialog.

Semantic Machines har avdelinger flere stedet i USA. Dette er noen av de ansatte.
Semantic Machines har avdelinger flere stedet i USA. Dette er noen av de ansatte. Foto: Semantic Machines
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. mai 2018 - 05:00

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har kjøpt Semantic Machines, et amerikansk selskap som har utviklet en ny tilnærming for å bygge konversasjonsteknologi basert på kunstig intelligens. Selskapet ble etablert i 2014 og har ansatte som tidligere har vært med på å lage kjerneteknologien bak Apples Siri og Google Now. 

Ifølge Semantic Machines forstår kommersielle, digitale assistenter – inkludert Microsofts Cortana – stort sett bare kommandoer, og i liten grad samtaler. 

Må ha en dialog

– Problemet er at mennesker ikke kan uttrykke komplekse tanker med kommandoer. En dialog er nødvendig for å kommunisere effektivt, står det på selskapets nettsted. 

Cortana er et viktig utstillingsvindu for Microsofts taleteknologi, men den har nok blitt hengende litt etter flere av konkurrentene på flere områder. Integrasjon av teknologien fra Semantic Machines bør kunne bidra til at dette forspranget i alle fall innhentes. 

Xiaolce

Microsofts kinesiske chatbot, XiaoIce, skal allerede ha bedre støtte for lengre samtaler enn det som er tilfellet for Cortana. Den skal også oppleves som mer naturlig å snakke med, blant annet fordi den støtter full dupleks, altså kommunikasjon i begge retninger samtidig.

Den kontroversielle demonstrasjonen av Googles Duplex-teknologi viser hvor lista trolig snart vil ligge, i alle fall innenfor utvalgte scenarier. Men sannsynligvis skal vi ikke måtte vente lenge før noen overgår dette også. 

Cortana er selvfølgelig ikke det eneste potensielle bruksområdet hos Microsoft for teknologien til Semantic Machines. Microsoft vil kombinere den innkjøpte teknologien med selskapets egne AI-satsinger og tilby dette til eksterne utviklere, blant annet gjennom AI-tjenestene i Azure. 

Ifølge VentureBeat er ikke betingelsene for oppkjøpet offentliggjort, utover det at Microsoft kjøper både teknologien og selskapet.

Leste du denne? Nå skal Alexa og Cortana snakke sammen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.