FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft med nye Surface-produkter – ett av dem skal være 50 % raskere enn forgjengeren

De nye modellene har blant annet fått kraftigere innmat.

Fra venstre bak: Microsoft Surface Go 2 og Surface Book 3. Foran: Microsoft Surface Earbuds og Surface Headphones 2.
Fra venstre bak: Microsoft Surface Go 2 og Surface Book 3. Foran: Microsoft Surface Earbuds og Surface Headphones 2. Foto: Microsoft
7. mai 2020 - 14:18

Det er mer enn to år siden Microsoft lanserte Surface Book 2. Vi i Digi.no konkluderte da med at den var et veldig godt – men dyrt – alternativ til Apples Macbook Pro. Nå har Microsoft omsider lansert Surface Book 3, og den nye PC-en har fått en kraftig maskinvareoppgradering.

Utseendemessig er Surface Book 3 nærmest identisk med Surface Book 2. Du har blant annet den innovative mekanismen hvor du kan holde inne en knapp på tastaturet for å løsne skjermen fra tastaturet – slik at du kan bruke skjermen som nettbrett. Så snart skjermen kobles til tastaturet, vil et kraftigere grafikkort i tastaturet kobles inn så du får mer prosesseringskraft til 3D-grafikk.

Surface Book 3 har fått en solid oppgradering av maskinvaren siden forrige modell. Den har nå 10. generasjon Intel Core-prosessor  – enten en Core i5-1035G7- eller en Core i7-1065G7-prosessor. PC-en finnes i både en 13- og en 15-tommersutgave, hvor 15-tommeren kun leveres med i7-prosessoren.

Skjermen på Surface Book 3 kan tas av og snus, eller man kan bruke skjermen som et nettbrett (prosessoren sitter i skjermen). <i>Foto: Microsoft</i>
Skjermen på Surface Book 3 kan tas av og snus, eller man kan bruke skjermen som et nettbrett (prosessoren sitter i skjermen). Foto: Microsoft

På grafikksiden leveres 13-tommeren med Intel i5-prosessor med Intel Iris Plus-grafikk, mens i7-modellen kommer med et Nvidia Geforce GTX 1650-grafikkort med 4 GB GDDR5-grafikkminne. 15-tommeren med i7-prosessor har et enda kraftigere grafikkort: Nvidia Geforce GTX 1660 Ti med Max-Q-design og 6 GB GDDR6-grafikkminne. Max-Q er Nvidias designanbefalinger for å putte mest mulig grafikkytelse inn i forholdsvis tynne bærbare PC-er, og innebærer blant annet hvordan kjøling bør implementeres for å unngå viftestøy. Det vil også bli mulig å kjøpe maskinen med Nvidia Quadro RTX 3000.

Ifølge Microsoft skal ytelsen være opptil 50 % bedre enn på Surface Book 2.

Lenovo Yoga C940.
Les også

Suveren batteritid og innebygget «lydplanke»

PC-en kommer med opptil 32 GB RAM og 1 TB SSD. Av en eller annen grunn har Microsoft valgt å kun ha 1 USB-C-kontakt i tillegg til to USB-A-kontakter – det samme som på forgjengeren. Vi hadde kanskje ønsket oss flere USB-C-kontakter.

Prismessig ligger Surface Book 3 i det øvre sjiktet, og starter på 20.999 kroner for 13-tommeren og 29.999 (!) kroner for 15-tommeren. Begge er tilgjengelige fra 5. juni – og vi har selvfølgelig bedt Microsoft om å få låne et testeksemplar.

Surface Go 2

Surface Go er det minste nettbrettet fra Microsoft, og et forholdsvis rimelig nettbrett sammenlignet med toppmodellen Surface Pro 7.

Nå har etterfølgeren til nettbrettet vi testet i 2018 kommet, nemlig Surface Go 2. Det nye nettbrettet har det samme designet som tidligere, men skjermen er litt større: 10,5 tommer mot 10 tommer på den første modellen. Skjermoppløsningen er også økt fra 1800 x 1200 til 1920 x 1280 punkter.

Surface Go 2 kan fås med tastatur, mus og penn som ekstrautstyr. <i>Foto: Microsoft</i>
Surface Go 2 kan fås med tastatur, mus og penn som ekstrautstyr. Foto: Microsoft

I testen vår klaget vi over at nettbrettet til tider var litt tregt, og tregere enn sammenlignbare nettbrett fra for eksempel Apple eller Huawei. Nå kan imidlertid Pentium Gold-prosessoren byttes ut med en kraftigere 8. generasjon Core M-prosessor (men den billigste utgaven vil fortsatt bruke Pentium Gold).

Surface Go 2 har ellers fått bedre mikrofoner for å gjøre tale tydeligere, og for å redusere bakgrunnsstøy i videomøter.

Prisen starter på 5.399 kroner, og nettbrettet vil være tilgjengelig fra 12. mai.

I tillegg til PC-en og nettbrettet, lanserte Microsoft også de nye hodetelefonene Surface Headphones 2 – med aktiv støydemping og bedre batteritid enn forgjengeren, samt nye ørepropper (Surface Earbuds) og en ny dokkingløsning (Surface Dock 2). 

Vi kommer tilbake med tester av flere av produktene senere.

Huawei Matebook D14 har kabinett i aluminium og ser ut som om den koster mer enn den gjør.
Les også

Denne viser at det ikke er nødvendig å betale 20.000 kroner for en skikkelig bra bærbar

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.