ETTERUTDANNING

Microsoft og GitHub gjør store læringsressurser gratis tilgjengelig

Vil hjelpe permitterte og arbeidsledige etter koronakrisen.

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge
Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge Foto: Eirik Helland Urke
4. juli 2020 - 05:15

Permitteringer og konkurser er en følge av koronakrisen verden over, men både politikere, læresteder og næringsliv har lagt til rette for videre- og etterutdanning av de som ikke er i jobb nå.

Regjeringen og Kompetanse Norge delte 50 millioner kroner til digital opplæring av arbeidsledige og permitterte til ulike læresteder.

Microsoft og Abelia har også vært med på å utvikle kurs i samarbeid med NHO og deres medlemsbedrifter.

Nå åpner Microsoft globalt for tiltak sammen med LinkedIn, GitHub for å hjelpe de som ønsker å omskolere seg. Tiltakene kombinerer ressurser fra både LinkedIn, GitHub og Microsoft. 

Må ha kunnskap for å bruke digitale verktøy

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge, er opptatt av at kunnskap ofte er nødvendig for å ta i bruk digitale verktøy, selv om verktøyene er tilgjengelige.

– Digitaliseringstakten vi som samfunn nå opplever krever en god læringskultur. For mangel på ferdigheter er den største barrieren for utnyttelse og verdiøkning av digitale verktøy, en kompetanse som kommer til å stå sentralt i lang tid fremover. Dette er noe Microsoft Norge skal bidra med å løse, sier Lein-Mathisen i en pressemelding.

Hun forteller at de har kurset 11.000 lærere og studenter, over 1000 ansatte i Politiet, og planlagt et kurs over sommeren for ytterligere 17.000 polititjenestemenn.

– Bare de siste par månedene har vi sett et enormt kompetanseløft, og dette er noe vi må bygge videre på, sier Lein-Mathisen.

LinkedIn vil hjelpe

Lisa Gunnarsson, sjef for LinkedIn i Norden, forteller at de også ønsker å hjelpe, gjennom gratis tilgang til læringsressurser og verktøy for jobbsøking.

Lisa Gunnarsson, sjef i LinkedIn. <i>Foto:  Simon Hellsten</i>
Lisa Gunnarsson, sjef i LinkedIn. Foto:  Simon Hellsten

– Vi ønsker å hjelpe alle som nå lever i en vanskelig situasjon, ved å gi dem muligheten til å heve sin kompetanse innenfor noen av de mest etterspurte rollene i arbeidsmarkedet, sier Lisa Gunnarsson, sjef for LinkedIn i Norden.

Her finner du læringsressursene selskapene gjør tilgjengelig.

Selskapene lover å gjøre data og analyser, inkludert data fra LinkedIn Economic Graph, tilgjengelig for myndigheter over hele verden, slik at de bedre kan møte de lokale økonomiske behovene.

Så mange som 240 millioner datamaskiner kan ende opp som elektronisk avfall når Windows 10 dør i 2025, mener analytikere hos Canalys.
Les også

Analysehus: Når OS-et dør, kan 240 millioner PC-er ende på dynga

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.