Abonner
ETTERUTDANNING

Microsoft og GitHub gjør store læringsressurser gratis tilgjengelig

Vil hjelpe permitterte og arbeidsledige etter koronakrisen.

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge
Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge Foto: Eirik Helland Urke

Permitteringer og konkurser er en følge av koronakrisen verden over, men både politikere, læresteder og næringsliv har lagt til rette for videre- og etterutdanning av de som ikke er i jobb nå.

Regjeringen og Kompetanse Norge delte 50 millioner kroner til digital opplæring av arbeidsledige og permitterte til ulike læresteder.

Microsoft og Abelia har også vært med på å utvikle kurs i samarbeid med NHO og deres medlemsbedrifter.

Nå åpner Microsoft globalt for tiltak sammen med LinkedIn, GitHub for å hjelpe de som ønsker å omskolere seg. Tiltakene kombinerer ressurser fra både LinkedIn, GitHub og Microsoft. 

Må ha kunnskap for å bruke digitale verktøy

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge, er opptatt av at kunnskap ofte er nødvendig for å ta i bruk digitale verktøy, selv om verktøyene er tilgjengelige.

– Digitaliseringstakten vi som samfunn nå opplever krever en god læringskultur. For mangel på ferdigheter er den største barrieren for utnyttelse og verdiøkning av digitale verktøy, en kompetanse som kommer til å stå sentralt i lang tid fremover. Dette er noe Microsoft Norge skal bidra med å løse, sier Lein-Mathisen i en pressemelding.

Hun forteller at de har kurset 11.000 lærere og studenter, over 1000 ansatte i Politiet, og planlagt et kurs over sommeren for ytterligere 17.000 polititjenestemenn.

– Bare de siste par månedene har vi sett et enormt kompetanseløft, og dette er noe vi må bygge videre på, sier Lein-Mathisen.

LinkedIn vil hjelpe

Lisa Gunnarsson, sjef for LinkedIn i Norden, forteller at de også ønsker å hjelpe, gjennom gratis tilgang til læringsressurser og verktøy for jobbsøking.

Lisa Gunnarsson, sjef i LinkedIn. Foto: Simon Hellsten

– Vi ønsker å hjelpe alle som nå lever i en vanskelig situasjon, ved å gi dem muligheten til å heve sin kompetanse innenfor noen av de mest etterspurte rollene i arbeidsmarkedet, sier Lisa Gunnarsson, sjef for LinkedIn i Norden.

Her finner du læringsressursene selskapene gjør tilgjengelig.

Selskapene lover å gjøre data og analyser, inkludert data fra LinkedIn Economic Graph, tilgjengelig for myndigheter over hele verden, slik at de bedre kan møte de lokale økonomiske behovene.

Les også