IT-BRANSJEN

Microsoft stenger kontor i Sverige. En rekke ansatte mister jobbene sine

Microsoft stenger Lund-kontoret i Sverige. Dermed mister 40 ansatte jobbene. Illustrasjonsfoto.
Microsoft stenger Lund-kontoret i Sverige. Dermed mister 40 ansatte jobbene. Illustrasjonsfoto. Foto: Ulirk K/FLickr
9. aug. 2018 - 05:00

Microsoft stenger ned sitt kontor i Lund i Sverige. Dermed mister 40 ansatte jobben. IT-selskapet mener de må konsentrere virksomheten for å være konkurransedyktige. Det skriver Computersweden.

– Vi har nå tatt den vanskelige beslutningen. Microsoft har et langsiktig mål om å begrense vår geografiske spredning og samle de ansatte på færre lokasjoner. Det vil gi oss gevinster i form av bedre samarbeid, som igjen vil øke kvaliteten på produktene våre, sier kommunikasjonssjef Johanna Snickars til 8till5 ifølge Computersweden. 

Prøver å få til en løsning

Selskapet sier de jobber tett med fagforeningene, og at de kommer til å gjøre alt de kan for å hjelpe de tidligere medarbeiderne i en omstillingsfase. 

Snickars sier det kan bli aktuelt å tilby noen av de ansatte nye jobber i IT-konsernet.

Kontoret i Lund ble en del av det amerikanske IT-selskapet da de kjøpte finske Nokia i 2014.

Selskapet betalte 44 milliarder kroner for alt det vesentlige av «Devices & Services»-avdelingen i den finske mobilprodusenten. Microsoft pensjonerte fort Nokia-navnet, og ikke lenge etter begynte IT-giganten å blø penger.

Gigantiske underskudd

Sommeren 2015 la IT-giganten frem et underskudd på 26 milliarder kroner – aldri har programvaregiganten tapt mer i løpet av et kvartal. 

Tapet skyldtes den elleville nedskrivingen av Nokia med hele 7,6 milliarder dollar. Det førte til at aksjekursen til selskapet stupte med fire prosent.

Til tross fra det begredelige resultatet den gang, var toppsjefen fornøyd:

Microsofts øverste leder Satya Nadella har kuttet hardt de siste årene. Nærmere åtte tusen ansatte måtte gå da selskapet gikk på blodrøde tall etter Nokia-oppkjøpet i 2015. <i>Foto:  Shannon Stapleton, Reuters</i>
Microsofts øverste leder Satya Nadella har kuttet hardt de siste årene. Nærmere åtte tusen ansatte måtte gå da selskapet gikk på blodrøde tall etter Nokia-oppkjøpet i 2015. Foto:  Shannon Stapleton, Reuters

– Jeg er stolt av resultatene vi leverte, sa Microsoft-sjef Satya Nadella under en telefonkonferanse med analytikere og journalister. 

Kuttet 7 800 ansatte

Noen uker før kvartalsresultatet ble presentert, ble det også kjent at IT-giganten kuttet 7 800 årsverk. Primært fra avdelingen som lagde Windows phone-maskinvare. 

–  Vi beveger oss vekk fra en strategi om å utvikle en enkeltstående mobil-forretning, til å utvikle og skape et levende Windows-økosystem inkludert vår egen familie av enheter.

– På kort sikt skal vi få en mer effektiv og fokusert mobilportefølje, samtidig som vi skal bevare muligheten for å drive nyskapning innen mobilitet, sa Nadella da nedskjæringene var et faktum.

De 40 ansatte på det svenske kontoret i Lund har vært igjennom flere oppkjøp tidligere.

40 ansatte på leting etter nye eiere

Avdelingskontoret startet først opp under navnet Scalado. Selskapet ble gründet i 2000 av tidligere studievenner. I 2010 leverte svenskene mer enn 930 millioner fastvarenheter til markedet.

Scalado var blant annet en av hovedleverandørene av bildeprosesseringteknologi til Sony Ericsson. I 2012 ble selskapet slukt av finske Nokia, og fulgte videre med på lasset da Microsoft gikk inn den finske mobilprodusenten med hud og hår i 2014.

– Nå leter vi febrilsk etter selskaper som kan kjøpe oss opp. Vi håper noen der ute ser nytten i våre medarbeideres samlede kompetanse.

– Da Intel la ned sitt distriktskontor, gikk utviklerne der over til Volvos nye utviklingsenhet i Lund. En sånn løsning hadde vært drømmen for oss, sier sjef Peter Nilsson ved det svenske Microsoft-kontoret til Computersweden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.