MICROSOFT

Microsoft vil åpne opp Outlook for å sikre LinkedIn-oppkjøp

Gir konkurrerende sosiale nettverk mulighet for integrasjon mot Outlook.

The logo for LinkedIn Corporation is shown in Mountain View, California, U.S. February 6, 2013.   REUTERS/Robert Galbraith/File Photo
The logo for LinkedIn Corporation is shown in Mountain View, California, U.S. February 6, 2013. REUTERS/Robert Galbraith/File Photo Bilde: Reuters/Robert Galbraith/File Photo
24. nov. 2016 - 06:00

I sommer ble det klart at Microsoft vil kjøpe det sosiale nettverket LinkedIn for 26,2 milliarder dollar – rundt 214 milliarder norske kroner. Men før avtalen kan gå i havn er Microsoft avhengig av godkjennelse fra regulatoriske myndigheter.

Ifølge Wall Street Journal er Microsoft nå villige til å gjøre flere endringer for å sikre at de får tillatelse fra europeiske konkurransemyndigheter. Helt konkret vil selskapet gjøre det mulig for konkurrerende sosiale nettverk å integrere seg mot Microsoft Outlook, via API-er og innstikksmoduler (add-ins). Det er kilder som skal ha kjennskap til saken som forteller dette til Wall Street Journal.

I tillegg skal Microsoft ha lovet å gjøre det mulig for PC-produsenter å fjerne snarveier til LinkedIn i Windows. 

Salesforce protesterte på kjøpet

Da kjøpet av LinkedIn ble annonsert protesterte Microsofts konkurrent Salesforce, og mente regulatoriske myndigheter måtte stoppe avtalen. Det begrunnet de med at å gi et selskap som Microsoft tilgang til 450 millioner LinkedIn-profiler vil kunne være skadelig med tanke på personvern, og også konkurransevridende. 

Salesforce har riktignok selv forsøkt å kjøpe opp LinkedIn, men har hevdet at de vil bruke dataene på en mer fornuftig måte enn det de tror Microsoft vil – og at de også vil lisensiere dataene til andre.

I dag er det ifølge Wall Street Journal ingen andre enn LinkedIn selv som har ubegrenset tilgang til dataene i tjenesten. De nye forslagene til endringer Microsoft har lagt frem nå vil heller ikke gi konkurrenter tilgang til LinkedIn-data, men man vil kunne vise data fra sosiale nettverk i Outlook. 

EU-kommisjonen har bedt om innspill fra Microsofts konkurrenter etter at Microsoft kom med forslaget til de nye endringene i, og skal ta en avgjørelse innen den 6. desember. Oppkjøpet er allerede godkjent av regulatoriske myndigheter i USA, Canada, Brasil og Sør-Afrika. Planen er å ferdigstille oppkjøpet innen utgangen av året. 

LinkedIn-grunnleggeren kan smile hele veien til banken:
Så mye innkasserte Reid Hoffmann i LinkedIn da Microsoft bladde opp »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.