RESULTATERFINANS

Microsoft vil kjøpe søketjenesten til Yahoo

Det er lekket nye detaljer om innholdet i de siste avtalene mellom Microsoft og Yahoo.

20. mai 2008 - 09:35

En anonym kilde som nyhetsbyrået Reuters fester lit til, har lekket nye detaljer fra de siste samtalene mellom Microsoft og Yahoo.

Microsoft vil at Yahoo kvitter seg med sine beholdninger i Asia, blant annet minoritetsposten i Yahoo Japan og i kinesiske Alibaba Group som blant annet driver Yahoo Kina. Videre vil Microsoft kjøpe hele Yahoos virksomhet innen søk, og en minoritetsandel i det som da blir igjen av selskapet.

Det understrekes at dette er en skisse, og at man ennå ikke har kommet fram til noen verdisetting av Yahoos søketjeneste.

Microsoft og Yahoo har nektet å kommentere innholdet i lekkasjen.

I går, uavhengig av lekkasjen til Reuters, publiserte Collins Stewart-analytiker Sandeep Aggarwal et notat der han hevder at Microsoft først og fremst er interessert i Yahoos søketjeneste, og kan være innstilt på å få Yahoo til å kvitte seg med noen av de internasjonale satsingene. Aggarwal anslår at Yahoos søketjeneste er verdt 21 milliarder dollar, mens den internasjonale satsingen er verdt i overkant av 9 milliarder dollar.

Alibaba skal allerede ha lagt opp til å kjøpe tilbake Yahoos aksjer i selskapet, ut fra en vurdering av at det ville være en naturlig følge av at Microsoft kjøpe hele Yahoo. For Yahoo Japan skal situasjonen være motsatt: De skal ha sett fram til tettere samarbeid med den lokale avdelingen av Microsoft.

Kilder i miljøet rundt Carl Icahn, som arbeider for å få Microsoft til å kjøpe hele Yahoo, sier at investoren heller vil at Yahoo skal samarbeide med Google enn inngå en avtale med Microsoft som ikke innebærer en overtakelse.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.