MICROSOFT

Microsofts splitter opp Windows-gruppen. Nok et tegn på at pc-æraen snart er over

Microsoft legger ned Windows and Devices-gruppen. Dette har ført til at Terry Myerson, som i dag leder gruppen, skal forlate selskapet om noen måneder. Her avbildet ved en tidligere anledning.
Microsoft legger ned Windows and Devices-gruppen. Dette har ført til at Terry Myerson, som i dag leder gruppen, skal forlate selskapet om noen måneder. Her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. apr. 2018 - 11:01

Etter 21 år hos Microsoft ble det i påskeuken kjent at Terry Myerson skal forlate selskapet. Han har siden sommeren 2013 vært selskapets operativsystemsjef og har med dette blant annet hatt ansvaret for utgivelsen av Windows 10 og de facto-nedleggelsen av Windows på smartmobiler. 

Før han ble Windows-sjef, var Myerson ansvarlig for utviklingen av Windows Phone, og fra 2001 til 2009 hadde han ansvaret for Exchange.

Reorganisering

Det var Microsoft-sjef Satya Nadella som torsdag kunngjorde Myersons kommende avgang i en åpen epost til de ansatte, som handler om en større reorganisering av selskapet.

I praksis forsvinner hele selskapets Windows and Devices Group. I stedet etableres utviklingsenheten Experiences & Devices, som skal ledes av Rajesh Jha. Noe av tankegangen som denne gruppen skal jobbe med, er at vi ikke lenger bare bruker én enhet, men fordeler tiden vår på flere enheter, delvis avhengig av om vi er hjemme, på jobben eller på reisefot.

Andre deler Myersons gruppe blir flyttet til en annen ny utviklingsenhet, Cloud + AI, som skal ledes av Scott Guthrie, i tillegg til alt det andre han har ansvaret for. Denne enheten skal sikre at Microsoft-plattformen er mer enhetlig på tvers av alle lagene selskapets teknologistack. 

Også deler av dagens AI + Research-enhet, som fortsatt ledes av Harry Shum, skal flyttes til Guthries nye organisasjon. 

Les også: Kan Windows 10 for ARM bli noe mer enn Windows RT med slike mangler?

Stadig mindre viktig

Ifølge ZDNet gjøre dette fordi pc-markedet ikke lenger vokser noe særlig, mens Microsoft nettsky- og abonnementstjenester har til dels svært god vekst. 

De virkelige satsingsområdene til Microsoft framover vil være intelligent «cloud and edge», kunstig intelligens, i tillegg det å skape nye opplevelser ved å sørge for at den fysiske verdenen smelter sammen med virtuelle verdener. 

Guthrie til digi.no: – Norge er et ekstremt viktig marked for oss (Digi ekstra)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.