UTVIKLING

Microsofts største utviklerkonferanse blir virtuell

Avlyser den fysiske utgaven av Build 2020 på grunn av COVID-19.

Microsoft-sjef Satya Nadella entrer scenen under Build 2019.
Microsoft-sjef Satya Nadella entrer scenen under Build 2019. Foto: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mars 2020 - 11:00

Microsoft har valgt å avlyse den fysiske utgaven av selskapets store, årlige Build-konferanse på grunn av smittefaren knyttet til koronaviruset SARS-CoV-2. Build er selskapets største, årlige utviklerkonferanse. Den skulle ha gått av stabelen i Seattle mellom den 19. og 21. mai i år. 

Build er dermed den siste i rekken av en mengde internasjonale utviklerkonferanser som har blitt avlyst i sin ordinære form denne våren. Tidligere har både Facebook og Google avlyst sine tilsvarende konferanser, og Microsoft har allerede avlyst flere andre, mindre konferanser. 

Vivaldi gründer Jon von Tetzchner har nesten 30 års fartstid som nettleser-gründer. Nå bruker EU Tetzchners ekspertise for å utforme Digital Market Act.
Les også

Vivaldi-gründeren: – Høres ut som Apple ikke har gjort en god nok jobb med IOS

Dermed bør ikke avgjørelsen om at også Build 2020 avlyses, ha kommet som noen overraskelse på noen.

Digitalt i stedet

Dette handler likevel bare om det fysiske formatet. Situasjonen gir Microsoft og andre teknologileverandører en glimrende mulighet til å demonstrere hva deres videokonferanse- og samhandlingsverktøy egentlig er verdt, nå som mange utviklere og andre anbefales å holde seg mest mulig på hjemmekontoret. 

En talsperson for Microsoft forteller til The Verge at Microsoft kommer til å arrangere Build som et digitalt arrangement, med et digitalt format hvor utviklerfellesskapet skal kunne lære, møte hverandre og kode sammen.

– Vi trenger en ny, heldigital yrkesfagskole for hele landet, skriver Silvija Seres, teknolog og investor i Technorocks, og Ståle Langvik, emneansvarlig ved Fagskolen Vestfold og Telemark, i dette debattinnlegget.
Les også

Kan KI redde livslang læring?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.