FORBRUKERTEKNOLOGI

Motorola relanserer Razr-flipptelefonen og gir den bøyelig skjerm

Men billig blir den ikke.

Motorola Razr.
Motorola Razr. Foto: Motorola
14. nov. 2019 - 11:48

Motorola Razr 2019

Skjerm: 6,2" brettbar pOLED (2142 x 876). Utvendig skjerm: 2,7" gOLED (600 x 800)
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 710, 8 kjerner, 2,2 GHz. 6 GB RAM.
Lagringsplass: 128 GB
Operativsystem: Android 9 Pie
Trådløst: 802.11a/b/g/n/ac (2,4 + 5 GHz). Bluetooth 5.0.
Kamera: 16 MP f/1,7 hovedkamera. 5 MP f/2,0 frontkamera.
Annet: Fingeravtrykksleser. eSIM. NFC.
Batteri: 2510 mAh. 15 W hurtiglading. 
Størrelse:  72 x 172 x 6, 9 mm (72 x 94 x 14 mm sammenbrettet). 
Vekt: 205 gram
Pris: 1500 dollar. Tilgjengelighet i Norge ukjent. 

Mange husker sikkert flipptelefonen Motorola Razr, som ble solgt på begynnelsen av 2000-tallet. Nå har Lenovo-eide Motorola relansert Razr, og denne gangen har telefonen fått en stor, lang og bøyelig skjerm som kan brettes sammen når telefonen ikke er i bruk.

De opprinnelige Razr-telefonene ble solgt lenge før iPhone og Android-mobiler kom på markedet, og benyttet proprietære og gammeldagse menyer. Dette var først og fremst mobiltelefoner du brukte til å ringe med eller til å sende tekstmeldinger. Nye Motorola Razr er imidlertid en moderne smartmobil med Android 9.0 Pie. 

Brettes sammen for å ta mindre plass i lommen

Spesifikasjonene til 2019-utgaven av Motorola Razr er riktignok ikke så veldig imponerende – den benytter en Qualcomm Snapdragon 710-brikke og kommer med 6 GB RAM og 128 GB lagringsplass. Ytelsesmessig ligger den antagelig dermed på nivå med telefoner i mellomklasse-segmentet – til tross for at prisen på Razr er oppgitt til 1.500 dollar – rundt 13.800 kroner. Norsk pris er ikke oppgitt. 

Det som nok gjør telefonen dyr, er at den har en bøyelig skjerm. Mobiltelefonene med bøyelig skjerm fra konkurrentene Samsung og Huawei koster begge godt over 20.000 kroner, så sammenlignet med disse er ikke Razr spesielt dyr.

Mens konkurrentene har brukt de bøyelige skjermene til å gi telefonene ekstra store skjermer (nesten som et nettbrett), har Motorola i stedet valgt å bruke teknologien for å få telefonen til å ta mindre plass i lommen. 

Når telefonen er brettet ut, har skjermen et høyde/breddeforhold på 21:9. <i>Foto:  Motorola</i>
Når telefonen er brettet ut, har skjermen et høyde/breddeforhold på 21:9. Foto:  Motorola

Razr har to skjermer, én på utsiden og én på innsiden. Hoveskjermen på innsiden er 6,2 tommer stor, og av typen pOLED med en oppløsning på 2142 x 876 punkter. Når du ikke bruker telefonen og folder den sammen brettes skjermen sammen på midten. Høyde-/breddeforholdet er på 21:9 når telefonen ikke er klappet sammen. 

Slik ser telefonen ut fra siden. Hengslen på midten sørger for at skjermen klappes helt sammen, slik at støv og skitt ikke skal komme i mellom de to halvdelene. <i>Foto:  Motorola</i>
Slik ser telefonen ut fra siden. Hengslen på midten sørger for at skjermen klappes helt sammen, slik at støv og skitt ikke skal komme i mellom de to halvdelene. Foto:  Motorola

Ifølge Motorola benyttes det en spesiell patentbeskyttet «zero-gap»-hengsel for å få begge sider av polymer-skjermen til å klappe perfekt sammen, slik at skjermen blir beskyttet mot støv og rusk. 

Motorola Razr. <i>Foto:  Motorola</i>
Motorola Razr. Foto:  Motorola

Skjermen på utsiden – «quick view»-skjermen, som Motorola kaller den – er 2,7 tommer stor og kan vise deg varslinger, kontroller for musikkavspilling, eller la deg ringe eller svare på meldinger. Ytterskjermen gjør det også mulig å ta selfier med frontkameraet, uten at du behøver å brette ut telefonen. Mens en plastskjerm nok vil være noe utsatt for riper, er ytterskjermen dekket av 3D Gorilla Glass – et spesielt herdet glass som brukes i veldig mange telefoner i dag. 

Usikker lansering i Norge

Det er usikkert når eller om telefonen kommer til Norge. I den norske pressemeldingen oppgir produsenten bare at den kommer i salg i «utvalgte markeder» i januar 2020, inkludert Sverige og Danmark. Denne formuleringen kan kanskje tolkes som en bekreftelse på at den ikke kommer hit til lands. 

Vi har sendt en forespørsel til Motorola – og selvfølgelig også bedt om testeksemplar så snart det lar seg oppdrive. 

Lyst på ny mobiltelefon? Her kan du lese noen av våre tidligere tester:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.