FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå blir mobiler i mellomsegmentet mye bedre

Snapdragon 710 gir blant annet 4K HDR-avspilling.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Qualcomm

Allerede i februar i år kunngjorde Qualcomm en ny 700-prosessorserie som skal gi mobiler i mellomsegmentet flere premium-egenskaper. I en pressemelding har Qualcomm nå kunngjort den første prosessoren i den nye serien, Snapdragon 710.

I tråd med hva Qualcomm lovet med den nye 700-serien vil Snapdragon 710 blant annet gi rimeligere mobiler vesentlig bedre kapasiteter innen kunstig intelligens-oppgaver. Brikken byr i så måte på en egen, flerkjernet AI-motor.

Rent konkret sier Qualcomm at Snapdragon 710 vil gi dobbelt så høy ytelse innen AI-applikasjoner som mellomsegment-brikken Snapdragon 660. Dette vil blant annet gjøre seg gjeldende innen kamerafunksjonaliteten, som vil kunne by på kjappe stil-endringer av video, avanserte portrettmoduser og aktiv dybdesansing som kan brukes til ansiktsgjenkjenning.

4K-avspilling

Kontekst-bevisste bilder og personalisering av stemme- og talemønstre for en mer naturlig interaksjon er et annet bruksområde for AI-teknologien.

Brikken byr ellers på den nye digitale bildeprosessoren Spectra 250, som skal gi mobilene «profesjonell» bildekvalitet og kamerafunksjonalitet, og både lavlysfotografering, støyreduksjon, stabilisering og autofokus skal få seg et kraftig løft med den nye brikken, lover Qualcomm.

Det er også verdt å merke seg at Snapdragon 710 støtter avspilling av video i 4K-video i HDR-kvalitet, en egenskap vi hittil ikke ar sett utenfor 800-serien av toppbrikker fra Qualcomm. Ikke minst får Snapdragon 710 et nytt model, X15 LTE, som skal gi nedhastigheter på opptil 800 Mbps.

Ifølge Qualcomm skal brikken gi 40 prosent lavere strømforbruk ved spilling og 4K-avspilling, uten at det er helt klart hva det sammenlignes med her, og sammenlignet med Snapdragon 660 skal energiforbruket være redusert med 20 prosent ved videostrømming. Takket være ny Kryo-arkitektur skal nettsurfingen gå 25 prosent raskere, og startingen av apper skal gå 15 prosent raskere enn på Snapdragon 660.

De første mobilene med Snapdragon 710 er ventet å dukke opp i løpet av andre kvartal i år, men de konkrete tidspunktene og modellnavnene vil vi selvsagt få fra mobilprodusentene selv.

Les også: Her er HTCs nyeste flaggskip »

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.