OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nå er Android 13 klar

Den 13. versjonen av operativsystemet er klar til nedlasting fra Googles enheter. Resten av produsentene vil slippe Android-versjonen i løpet av året.

Android 13 er nå ute for Googles Pixel-enheter. Android-versjonen har blant annet mer samhandling på tvers av mobil, nettbrett og Chrome OS-enheter.
Android 13 er nå ute for Googles Pixel-enheter. Android-versjonen har blant annet mer samhandling på tvers av mobil, nettbrett og Chrome OS-enheter. Illustrasjon: Google
16. aug. 2022 - 10:30

I en bloggpost annonserer Android-sjef Sameer Samat at Android 13 nå rulles ut til Googles egne Pixel-enheter. Det har lenge vært spekulert om Google skulle slippe den ferdige versjonen av Android 13 i august eller september.

 Nå er den 13. versjonen klar, og Samat skriver at den nye Android-versjonen har forbedret personvernkontroll, utvidet bruk av tema-farger og lar deg enkelt kopiere og lime inn tekst og medier fra en Android-enhet til en annen.

Blant nyhetene i Android 13 er tema-funksjonen, som selskapet kaller Material You, utvidet til ikke bare å fungere med systemapplikasjoner, men også andre apper. Du kan nå velge å dele enkeltbilder med applikasjoner i stedet for å dele hele bildegalleriet, slik Apple allerede gjør det i iOS.

Den nye Android-versjonen har også større samhandling med Chrome OS, med direkteoverføring av meldingsapper. For nettbrett som kjører Android vil det nå bli integrert en forbedret håndavvisning (palm rejection) som gjør at det blir lettere å notere på nettbrettet når man bruker stylus.

Foreløpig er det kun Googles egne Pixel-enheter som får Android 13, men Android-sjefen skriver i bloggen at også enheter fra blant annet Samsung, Asus, HMD (Nokia), Motorola, OnePlus, Sony og Xiaomi vil få Android 13 i løpet av 2022.

Apple har vært nølende med å innføre støtte for RCS-meldinger i IOS, og nyheten fikk lite oppmerksomhet fra Tim Cook og hans kolleger i selskapet under utviklerkonferansen WWDC for en knapp måned siden.
Les også

Uvisst når norske Iphone-brukere kan ta i bruk SMS-arvtakeren RCS

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.