Nå har Dropbox «smeltet» sammen med Gmail
(Foto: Dropbox)

Nå har Dropbox «smeltet» sammen med Gmail

Samarbeidet mellom Google og Dropbox bærer frukter.

Google og Dropbox er konkurrenter på nettskyfronten, men for en tid tilbake kunngjorde selskapene et samarbeid som skal få tjenestenes deres til å fungere sømløst med hverandre. Nå har det første resultatet av samarbeidet sett dagens lys.

Dropbox-bloggen kan vi nå lese at IT-selskapene har sluppet et nytt Dropbox-tillegg til Googles e-posttjeneste Gmail.

Fungerer med alle nettlesere

Det betyr at man får tilgang til hele Dropbox-innholdet direkte fra Gmail, uten behov for å hoppe mellom tjenestene.

Med tillegget installert kan man både se, lagre og dele hvilken som helst Dropbox-fil, uavhengig av filtype og størrelse.

Når programtillegget aktiveres skanner det e-postsamtaler og filvedlegg fra Gmail, for så å lagre de man trenger direkte i Dropbox.

Dermed skal behovet for å lete gjennom e-poster for å finne relevante filer man vil lagre eller dele via Dropbox reduseres.

Bare begynnelsen

Tillegget, som kan lastes ned fra G Suite-markedsplassen, fungerer med alle nettlesere, samt med Gmail-appen til Android. Gmail-appen til iOS har ennå ikke støtte, men denne skal ifølge Dropbox komme på plass på et senere tidspunkt.

  Foto: Dropbox

Den nye integrasjonen er bare begynnelsen.

Da Dropbox kunngjorde sitt nye samarbeid med Google i begynnelsen av mars i år opplyste de at planen er å rulle ut en hel serie nye integrasjoner som skal hjelpe folk å bruke Dropbox mer effektivt med Googles produktivitets- og samhandlingsverktøy.

Blant fremtidsplanene er å sette Dropbox-brukere i stand til å lage, åpne, redigere og dele Google Docs- og Google Regneark-dokumenter direkte fra Dropbox.

Det skal også bli mulig å lagre Docs- og Regneark-dokumenter direkte til Dropbox-kontoen.

Les også: Nå kan Googles G Suite-kunder velge at dataene kun skal lagres i Europa »

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen