FINTECH

Nå kan du betale med Fitbit-klokken i Norge

Fitbit Pay.
Fitbit Pay. Bilde: Fitbit
24. nov. 2017 - 09:33

Oppdatert 28.11.: SEB Mastercard og Eurocard har nå også kunngjort at Fitbit Pay vil være tilgjengelig i Norge for deres kunder på Fitbit Ionic. Vi har oppdatert saken med ytterligere informasjon.

Det skjer mye i markedet for mobile betalingsløsninger i Norge, og senest for en ukes tid siden ble det kjent at Vipps, Bankaxept og BankID Norge slås sammen. Tidligere har aktører som Mcash forsvunnet, mens danske Mobilepay har valgt å inngå en avtale med Vipps her i Norge.

Konsolideringen i markedet for betalingsløsninger kommer for å møte en kommende konkurranse fra internasjonale aktører som Apple Pay og andre. Apple Pay ble lansert i Danmark, Sverige og Finland, men har foreløpig ikke sagt noe om planer for Norge.

Nå kommer imidlertid en ny aktør til Norge. Fitbit, en produsent av aktivitetsarmbånd og treningsklokker, har nemlig i samarbeid med Danske Bank lansert tjenesten Fitbit Pay. I tillegg har SEB Mastercard og Eurocard kunngjort støtte.

– Danske Bank skal følge utviklingen i betalingsmarkedet tett, og vi ser løpende på hvilke nye betalingsformer som kan gi verdi for kundene våre. Vi tror at FitBit Ionic, med sitt tydelige fokus på sunnhet og teknologi, er en veldig god match, sier Lars Alstrup, leder for personmarked i Danske Bank Norge i en epost til digi.no.

Mastercard er en av partene bak løsningen, og opplyser til digi.no at Mastercards betalingsinfrastruktur brukes i løsningen. 

– I dag forventer forbrukerne teknologi som kan hjelpe dem å løse oppgaver i hverdagen med så få klikk som mulig. Med FitBit Pay, kan Mastercard-kunder i de deltagende bankene i Norden, betale kontaktløst på farta. Og de kan samtidig være trygge på at kortdetaljene deres er sikre, siden Fitbit bruker Mastercards bransjeledende token-tjenester som gir brukerne det høyeste sikkerhetsnivået, sier Sasha Krstic, sjef for Mastercard i Norden og Baltikum i en uttalelse vi har fått tilsendt på epost. 

Klokke med NFC-brikke

Det er de nyeste Fitbit-klokkene, nærmere bestemt Ionic-serien, som kan brukes med Fitbit Pay.

Fitbit Ionic har innebygget NFC-brikke, og betalingsløsningen fungerer ved at brukere med Danske Bank-betalingskort kan lagre informasjon om kortet i Fitbit-appen på mobiltelefonen. Når du er i butikken kan du holde klokken inntil betalingsterminalen for å betale. Det er mulig å legge inn flere betalingskort, både debet- og kredittkort – forutsatt at kortene er fra Danske Bank. Men antagelig kommer flere banker etter.

Løsningen skal fungere på alle terminaler som støtter kontaktløs betaling, altså i de fleste butikker.

Danske Bank står for øvrig bak Mobile Pay, som selv om de trakk seg fra Norge er den dominerende mobile betalingsløsningen i Danmark. 

– Løsningen kommer ikke til å presse Mobilepay. Vi tror fortsatt at den primære betalingsløsning vil være mobil, sier Jesper Nielsen, sjef for personlige banktjenester i Danske bank og sjef for Mobilepay til Berlingske, ifølge Version2.dk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.