FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå kommer Googles smarte skjerm til Norge – og samtidig slippes en ny og bedre versjon

Nest Hub.
Nest Hub. Foto: Google
8. mai 2019 - 07:56 | Endret 8. mai 2019 - 14:06

I oktober i fjor slapp Google et medlem i sin Home-familie, kalt Home Hub, som er en Google Assistant-basert kontrollstasjon til smarthjemmet med egen skjerm. I forbindelse med årets I/O-konferanse kunne Google avsløre at produktet nå kommer til Norge.

Det var i kunngjøringen av oppfølgeren til Home Hub, Nest Hub Max, at Google nevnte Norge som et av de nye landene hvor Home Hub – nå omdøpt til Nest Hub – omsider kommer til.

Innebygget Assistant og Chromecast

Akkurat når produktet blir tilgjengelig her til lands er ennå uvisst. Prisen er i skrivende stund heller ikke kjent, men i USA ligger prisen på 130 dollar, cirka 1100 kroner.

Nest Hub er utstyrt med en 7-tommers berøringsskjerm, to fjernfeltmikrofoner, lyssensor og høyttalere. Produktet har både Google Assistant og Chromecast innebygget, og den er kompatibel med både Android, iOS, Mac, Windows og Chromebook.

Produktet er ment å fungere som en kontrollstasjon for smarte enheter i hjemmet, på samme måte som Google Home-høyttaleren, men altså med skjerm som gir deg visuell informasjon og assistanse i tillegg.

Nest Hub markedsføres også som en digital bilderamme siden den skal gjøre det enkelt å vise bilder fra Google Photos via enkle stemmekommandoer.

Nest Hub. <i>Foto:  Google</i>
Nest Hub. Foto:  Google

Oppfølger med større skjerm – og kamera

Som sagt kunngjorde Google også oppfølgeren Nest Hub Max, men det er ennå uvisst når denne kommer til Norge. Oppfølgeren skrur skjermstørrelsen opp til 10 tommer, og utover dette er den største oppgraderingen at skjermen nå har innebygget kamera.

Dette kameraet fungerer akkurat som et smartkamera ved at man kan bruke det til å hold et øye med hjemmet og sjekke bildet fra kameraet på mobilen, da via Nest-applikasjonen.

Ellers kommer kameraet med vidvinkellinse og automatisk sentrering av brukeren i bilderammen, som er ment å være en hjelpsom funksjon ved videosamtaler. Kameraet gjør det dessuten mulig å gi kommandoer med håndbevegelser i tillegg til å bruke stemmen.

Nest Hub Max blir tilgjengelig i USA i sommer til en pris på 230 dollar, cirka 2000 kroner, men norsk pris og lansering var i skrivende stund ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Oppdatert: Prisen for Nest Hub i Norge ser ut til å bli omtrent 1300 kroner når den kommer i salg 28. mai.

Les også: Nå gjør Google det mulig å automatisk slette personlig datahistorikk »

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Digi.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.