NETTLESERE

Nå skal Chrome lage passordene for deg

Nettleseren feirer 10 år med store nyheter.

Når du lager en ny konto hos en tjeneste vil Chrome foreslå et sikkert passord som du kun trenger å godkjenne ved å trykke på det.
Når du lager en ny konto hos en tjeneste vil Chrome foreslå et sikkert passord som du kun trenger å godkjenne ved å trykke på det. Foto: Google
5. sep. 2018 - 08:15

Vi meldte nettopp at Googles nettleser Chrome nå er 10 år gammel, og ikke lenge etterpå kunngjorde Google på Chrome-bloggen at jubileet nå skal markeres med en aldri så liten oppfriskning av nettleseren på alle plattformer.

Endringene består blant annet i ar Chrome fått et nytt design i form av flere avrundede kanter, nye ikoner og en ny fargepalett.

Lager passordene for deg

Fanene blir også endret på en slik måte at nettside-ikonene blir lettere å se, noe Google håper skal føre til høyere produktivitet for Chrome-brukerne. På iOS blir verktøylinjen flyttet nederst i et forsøk på å gjøre surfingen raskere på denne plattformen.

Ellers får Chrome nå en vesentlig forbedret måte å håndtere passord på. Nettleseren vil heretter generere et sterkt passord for deg hver gang du skal lage et nytt passord, for på den måten å unngå at man lager det samme passordet hos mange ulike tjenester – noe mange gjør.

Chrome får også diverse designendringer i form av blant annet nye ikoner og avrundede kanter. <i>Foto:  Google</i>
Chrome får også diverse designendringer i form av blant annet nye ikoner og avrundede kanter. Foto:  Google

Det Chrome-genererte passordet vil automatisk bli lagret og dukke opp igjen neste gang du skal logge inn på den aktuelle tjenesten, både på PC- og mobilplattformene.

Bedre auto-utfylling og søkefelt

Den automatiske utfyllingsfunksjonen i Chrome skal også ha blitt bedre for å heve effektiviteten. Nettleseren vil heretter fylle ut informasjon som passord og adresser på en mer presis måte enn tidligere. Informasjonen vil lagres til Google-kontoen og være direkte tilgjengelig via verktøylinjen i Chrome.

Feltet som kombinerer søkefelt og adresselinje i Chrome har også blitt forbedret og vil nå vise deg svar direkte i selve feltet uten at man trenger å åpne en ny fane, for eksempel værinformasjon, definisjoner av ord og informasjon om det man måtte fylle inn i feltet.

I tillegg til dette ruller Goole også ut diverse Chrome-oppdateringer for utviklere, deriblant nye CSS-funksjoner. Detaljene om disse oppdateringene finner du på Googles utviklersider.

Les også: Chrome er 10 år: Skulle vise hva weben var god for »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.