MASKINVARE

Qualcomms nye brikke er laget spesielt for PC-er

6. juni 2018 - 08:36

Qualcomms mobilbrikker har allerede begynt å innta Windows-PC-er, og hittil har det hovedsakelig vært Snapdragon 835 som har blitt benyttet – en brikke man finner i mange nyere mobiltoppmodeller. Nå har Qualcomm imidlertid kunngjort en helt ny Snapdragon-brikke, og den er laget spesifikt for PC-er.

Den nye brikken heter Snapdragon 850 og skal altså bidra til å få fart på utviklingen av en ny generasjon lette, bærbare «alltid på nett»-PC-er med Windows 10.

Snapdragon 850 er på sett og vis PC-utgaven av den eksisterende toppbrikken Snapdragon 845 til mobil, og har en del av de samme spesifikasjonene, deriblant LTE-modemet X20. Med dette modemet om bord utstyres PC-ene med den seneste 4G-teknologien med  nedlastingshastigheter på opptil 1,2 Gbit/s og opphastigheter på opptil 150 Mbit/s. På wifi-siden finner vi 802.11ad-standarden.

Flere dagers batteritid

I likhet med Snapdragon 845-brikken har Snapdragon 850 også grafikkprosessoren Adreno 630 og en hovedprosessor av typen Kryo 385, som sammen gir brikken opptil 30 prosent høyere generell ytelse sammenlignet med Snapdragon 835-brikken. Den digitale bildesignalprosessoren Spectra 280 er også på plass, som legger til rette for videoopptak i 4K og HDR med 60 bilder i sekundet.

Energieffektiviteten er også høy, og ifølge Qualcomm vil de bærbare PC-ene med 850-brikken kunne gi deg batteritid på flere dager under normale forhold, og opptil 25 timer med kontinuerlig, lokal videoavspilling.

Som med de andre nyere Snapdragon-plattformene kommer den nye 850-brikken også med det produsenten kaller «Artificial Intelligence Engine», en kombinasjon av maskin- og programvarevarekomponenter som gir brikken solid ytelse innen «kunstig intelligens»-oppgaver.

Ifølge Qualcomm skal de første Windows-PC-ene med Snapdragon 850 dukke opp rundt julesesongen, altså mot slutten av året, men ytterligere detaljer rundt pris og tilgjengelighet foreligger ennå ikke. 

Les også: Nvidia har lansert datamaskin som skal gjøre roboter skikkelig smarte »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.