Smarthus

Nest gjenforenes med Google

Skal kjempe sammen mot Amazon og Apple.

Det var med termostater det hele startet hos Nest.
Det var med termostater det hele startet hos Nest. (Foto: Nest)

Skal kjempe sammen mot Amazon og Apple.

I kampen mot Apple og Amazon er det bedre å kjempe sammen. Det ser ut til å være konklusjonen til Google og Nest, som gjenforenes etter å ha vært selvstendige datterselskaper av Alphabet siden 2015. Nest ble kjøpt av Google i 2014.

Les også: Slik kunne sikkerhetsekspertene spionere via kameraet i populær robotstøvsuger

Samkjører teknologiene

Nå plasseres Nest-teamet under ledelse fra Google Hardware. Noe av målet er å bedre samkjøre produktutviklingen til de to virksomhetene innen maskinvare, smarthusteknologi og kunstig intelligens. Google Assistant er sentralt i dette.

Cnet News skriver at Nest-CEO Marwan Fawaz skal rapportere til Googles maskinvaresjef, Rick Osterloh, som også har ansvaret for produkter som Chromecast, Pixel og smarthøyttalerne Google Home. 

– Alle investeringene til Google innen maskinlæring og AI, de kan helt klart være nyttige for Nest-produktene. Det er rett og slett fornuftig å utvikle dem sammen, sier Osterloh til Cnet News.

Dette kan bety at alle framtidige Nest-produkter kan være aksesspunkter for Google Assistant, uten Nest-sjef Fawaz vil bekrefte dette.

Leste du denne? Vi har prøvd Googles smarte, talestyrte assistent

Flytter ikke

Det første Nest-produktet kom i 2011. Dette var en termostat. Senere har selskapet lansert ulike kameraer, dørklokker, røykvarslere og alarmsystemer. En dørklokke med innebygd kamera er under utvikling. I tillegg finnes det en rekke «Works with Nest»-kompatible enheter fra andre leverandører. Dette inkluderer også produkter basert på Amazons intelligente, personlige assistent, Alexa. 

Nest skal ha solgt mer enn 11 millioner enheter siden oppstarten.

Selv om Nest nå blir en del av Google, så skal ikke selskapet flytte til Googleplex. Det skal beholde kontorene i Palo Alto. 

Som kjent har Google kjøpt det meste av smartmobilavdelingen til HTC. Oppkjøpet ble fullført for en drøy uke siden og innebærer at Googles maskinvarevirksomhet har fått rundt 2000 nye ansatte som er lokalisert i Taiwan.

Bakgrunn: Google kjøper deler av HTC

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen