Netcoms mobilnett er oppe igjen

OPPDATERT: Netcom fikk rettet feilen som stoppet hele mobilnettet deres, men så falt nettet ned igjen. Nå er nettet oppe.

OPPDATERT: Netcom fikk rettet feilen som stoppet hele mobilnettet deres, men så falt nettet ned igjen. Nå er nettet oppe.

Netcoms mobilnett falt ned klokken 8:40 i dag morges, men klokken 10:10 var nettet oppe igjen. Og så falt det ned igjen, melder Netcom.

Her er forklaringen fra Netcom:

Nettet ble litt før kl. 10.00 friskmeldt, men er nå dessverre nede igjen. NetCom ser alvorlig på problemet, og jobber på spreng sammen med eksperter fra Siemens og Oracle for å rette feilen. Problemene skyldes en feil i server for autentisering av abonnenter.

OPPDATERING: Klokken. 12:50:

Kundene kan nå ringe som normalt, men må først slå av og på telefonen for å komme på nett igjen, melder Netcom.

Netcom har slitt med nedetid tre ganger tidligere de siste årene. I fjor sommer falt nettet ned to ganger i løpet av to uker.

Også da var det en ganske lik type feil i systemet som matchet på kundenes mobiltelefon-ID mot det riktige mobilnummeret de har, fikk digi.no vite. Feilen nå høres ganske lik ut.

Feilen får størst konsekvenser for Netcoms bedriftskunder. Såkalte "Trådløs Bedrift"-kunder har kuttet ut fasttelefonen helt og bruker bare Netcoms nett. Bedrifter som Aftenposten har derfor i dag mistet all sin telefonforbindelse - selv ikke fast-telefon-nummeret til sentralbordet svarer - det er trolig koblet til en mobiltelefon.

Det samme gjelder også telekonsulentselskapet Teleplan - fastnummeret til sentralbordet er koblet til en mobil og er for tiden uten forbindelse.

    Les også:

Teleselskapene må sende inn rapport til Post- og teletilsynet når slike brudd oppstår og mange brukere rammes. Tilsynet kan komme med pålegg etter slike brudd.

- Netcom fikk ikke noen pålegg fra oss i fjor sommer. Vi liker ikke at Netcoms mobilnett er nede, det må bli en del mer alvorlig, sa Post- og tilsynssjef Willy Jensen til digi.no da nettet et kort øyeblikk var oppe igjen. Dette er verst for Netcom.

Men Jensen holder muligheten for komme med pålegg åpen.

- Hvis Netcom ikke har en god grunn til hvorfor dette skjer, vil vi sette oss ned og finne ut av hva vi må gjøre, sier tilsynssjefen.

Feilen rammer trolig også alle mobil-selskaper som leier kapasitet hos Netcom, blant annet Chess.

En rekke bedrifter som etterhvert har gått over til mobiltelefoner og Netcoms bedriftsløsning er dermed hele uten telefoner. Dette gjelder blant annet Aftenposten.

Mange brukere får beskjed om at Netcoms nett ikke er tilgjengelig, mens andre merker feilen først når de forsøker å ringe og ikke kommer igjennom.

Til toppen