NETFLIX

Netflix kan komme i en billigere utgave som kun er beregnet på mobiler og nettbrett

15. nov. 2018 - 05:00

Blant andre nettstedet TechCrunch melder nå at den populære strømmetjenesten Netflix tester ut en ny versjon av tjenesten sin som tilsynelatende kun skal bli tilgjengelig på mobil – og til en billigere penge.

Det var den malaysiske avisen The Star som først rapporterte om saken, som innebærer at brukere har fått opp et nytt mobil-alternativ blant abonnementene man kan velge blant hos Netflix.

35 kroner per måned

Denne mobilutgaven koster kun 17 malaysiske ringgit i måneden, som tilsvarer cirka 35 kroner per måned.

Restriksjonen er altså at abonnementet bare kan benyttes med en mobil eller et nettrett – og i tillegg vil innholdet visstnok kun bli tilgjengelig i SD-oppløsning, og ikke HD-oppløsning. Utover dette vil man ha tilgang til det samme innholdet som den vanlige tjenesten.

En Netflix-representant bekreftet overfor TechCrunch at testingen av mobilversjonen er i gang i Malaysia, og også i et knippe andre land, uten at det er klart hvilke disse er.

Den nye versjonen av tjenesten samsvarer med tidligere uttalelser fra Netflix. For bare dager siden fortalte Netflix-sjefen Reed Hasting overfor Bloomberg at de planlegger å teste ut billigere alternativer i ulike markeder.

Stort internasjonalt marked

Hvorvidt dette betyr at den rimeligere mobilversjonen av Netflix også kommer til våre breddegrader gjenstår selvsagt å se. At tjenesten ønsker å utvide sitt internasjonale tilbud virker imidlertid ikke usannsynlig.

Generelt blir nemlig det internasjonale markedet stadig viktigere for Netflix. Ifølge tjenestens seneste kvartalstall fra oktober i år utgjør internasjonale abonnenter nå 78,6 millioner av et totalt abonnementstall på 137 millioner. Hjemmemarkedet står dermed for cirka 58,5 millioner.

Her i Norge vil muligens et nytt, rimeligere mobilalternativ være velkomment. I høst rapporterte Digi.no nemlig at norske Netflix-kunder, ifølge en stor britisk undersøkelse, kommer relativt dårlig ut når det gjelder hva man får for pengene.

Les også: Nå skal EU tvinge Netflix og de andre strømme­tjenestene til å tilby mer europeisk innhold »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.