NYTT OM NAVN

Ny direktør i Datatilsynet

Blant 13 søkere var det 49 år gamle Line Coll som trakk det lengste strået og tar fatt på oppgaven som Norges fremste beskytter av personvern.

Line Coll er utdannet jurist, og har jobbet med personvernspørsmål i store deler av karrieren.
Line Coll er utdannet jurist, og har jobbet med personvernspørsmål i store deler av karrieren. Foto: Fotograf Erik Buraas / STUDIO B13
22. apr. 2022 - 12:53

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven og til å jobbe med alle de dyktige fagpersonene i Datatilsynet. Det er en spennende og utfordrende tid for personvernet, og jeg ser frem til å få spille en rolle i det viktige arbeidet Datatilsynet gjør, sier Coll i en pressemelding.

Coll er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og er i dag partner i advokatfirmaet Wikborg Rein. Der jobber hun med fagområdet for teknologi og digitalisering, og Coll har jobbet med personvernspørsmål hele sin karriere. Mest kjent for personvern-folket er hun antagelig fra sin rolle som sekretær for Personvernkommisjonen i perioden 2002-2008, og som forsker ved Senter for rettsinformatikk ved universitetet i Oslo.

Coll tar over stillingen etter Bjørn Erik Thon, som første mann i historien, nylig tok over rollen som likestillings- og diskrimineringsombud. Thon satt to åremålsperioder som direktør i Datatilsynet, til sammen 12 år.

Viktig samfunnsoppdrag

I stillingsannonsen sto det at direktøren måtte ha bred samfunnsforståelse, god forståelse for personvern, og evne å se personvern i sammenheng med andre samfunnsverdier.

– Vi ser etter en tydelig kommunikator som trives i det offentlige rom, og som er en sterk relasjonsbygger. Vedkommende må være uredd, ha sterk integritet og evne å gi saklig og tydelig uttrykk for tilsynets standpunkter. Aktuelle kandidater bør ha et stort kontaktnett, og evne til å videreutvikle dette, het det i utlysningen.

Det mener departementet nå å ha funnet.

–  Line Coll har lang erfaring fra personvernarbeid i både offentlig og privat sektor, og kjenner personvernområdet svært godt. Jeg er svært tilfreds med at hun har takket ja til det viktige samfunnsoppdraget det er å lede Datatilsynet de kommende seks årene, sier kommunal- og distriktsminister, Sigbjørn Gjelsvik.

Ikke på søkerlista

Coll var ikke blant navnene på søkerlista Digi.no fikk tilgang til i mars, men det er ikke uvanlig at enkelte navn er unntatt offentligheten.

− Om Meta får det som de vil, har vi presedens på at personvern kan kjøpes, sier Myrstad.
Les også

Metas betalingsmodell: − En kamp om internetts fremtid

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.