OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Ny funksjon: Snart kan Word-dokumenter med bare tekst forvandles til ferdige Powerpoint-presentasjoner

Ny funksjon på vei.

Word-dokumenter kan snart forvandles til ferdige PowerPoint-presentasjoner.
Word-dokumenter kan snart forvandles til ferdige PowerPoint-presentasjoner. Illustrasjonsfoto: Microsoft
3. mars 2021 - 05:00

Brukere av Office-verktøyene har ofte behov for å overføre innhold på tvers av de ulike programmene, og nå introduserer Microsoft en nyhet som skal gjøre denne jobben mye bedre og enklere.

På den offisielle Office Insider-bloggen (via PCMag) presenterer Microsoft en ny funksjon kalt Transform, som lar brukere enkelt forvandle et Word-dokument til en fullverdig PowerPoint-presentasjon.

Basert på kunstig intelligens

Nyvinningen baserer seg på kunstig intelligens og genererer en komplett presentasjon på grunnlag av sammendragsseksjonene i Word-dokumentet, og legger til både illustrasjoner, ikoner, videoer, temaer og skrifttyper på egen hånd.

Den nye funksjonen blir tilgjengelig i filmenyen i Word-dokumentet og gir deg ulike temaer å velge mellom før man konverterer. Ved å åpne presentasjonen kan man se resultatene og eventuelt endre temaet.

Funksjonen lanseres altså til webutgaven av Word og foreløpig kun til First Release-Insidere. Ifølge Microsoft skal den imidlertid rulles ut til alle webbrukere innen kort tid.

Kun tekst

Enn så lenge har funksjonen en del begrensninger, ved at den foreløpig kun er tilgjengelig på engelsk, og at den ikke har støtte Apples Safari-nettleser eller Internet Explorer.

Den støtter også kun ren tekst for øyeblikket, men bilder og andre grafiske elementer kan alltids legges inn i PowerPoint-presentasjonen i etterkant.

Microsoft har i skrivende stund ikke gitt oss en demonstrasjon av hvordan det hele fungerer, eller hvor godt. Om man er interessert i å teste den ut er det bare å se etter funksjonen, som altså ennå ikke er rullet ut til alle brukere.

Den nye Office-appen til mobil har nå full Ipad-støtte.
Les også

Nå blir den mobile Office-appen mye bedre å bruke på Ipad

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.