MACBOOK PRO

Nye Macbook Pro takler nesten ett døgn med videoavspilling før den må lades

Får de nye brikkene M2 Pro og M2 Max under panseret.

Nye Macbook Pro kommer, som vanlig, med vesentlig mer potent maskinvare i form av nye systembrikker.
Nye Macbook Pro kommer, som vanlig, med vesentlig mer potent maskinvare i form av nye systembrikker. Foto: Apple
18. jan. 2023 - 08:10

På tirsdag dro Apple sløret av den nyeste iterasjonen av Macbook Pro på 14 og 16 tommer, og som vanlig er det flere betydelige oppgraderinger å finne på innsiden.

Først og fremst kommer nye Macbook Pro med Apples rykende ferske systembrikker M2 Pro og M2 Max, som Apple kunngjorde i en egen pressemelding på samme tid. Disse er markant mer muskuløse enn forrige generasjon, kan produsenten opplyse.

22 timer med filmavspilling

Begge de nye brikkene kommer med en 12-kjernes CPU, men M2 Max er altså den kraftigste varianten. Denne kan konfigureres med en grafikkprosessor på opptil 38 kjerner, som Apple sier gir 30 prosent høyere grafikkytelse enn på M1 Max.

M2 Pro på sin side kan konfigureres med en grafikkprosessor på opptil 19 kjerner, som ifølge produsenten også løfter ytelsen med 30 prosent sammenlignet med M1 Pro. CPU-ytelsen skal samtidig være 20 prosent høyere enn 10-kjernersprosessoren man finner på M1 Pro.

Nye Macbook Pro kan ellers konfigureres med 96 GB minne om man velger den kraftigste modellen med M2 Max-brikken og 38-kjerners grafikkprosessor. I utgangspunktet kommer M2 Pro-modellen imidlertid med 16 GB minne, og M2 Max-modellen leveres med 32 GB minne.

Den nye maskinvaren bringer som forventet med seg høyere energieffektivitet, og det gir merkbart utslag på batteritiden. Apple sier at de seneste Macbook Pro-modellene kan holde ut i solide 22 timer med filmavspilling via Apple TV.

Nye Macbook Pro. <i>Foto: Apple</i>
Nye Macbook Pro. Foto: Apple

Tilgjengelig 24. januar

Testmaskinen Apple brukte for å komme frem til dette tallet var 16-tommersvarianten med M2 Pro, 19-kjerners grafikkprosessor, 16 GB minne og en SSD på 1 TB.

Av andre nyheter kommer nye Macbook Pro med Wi-Fi 6E-standarden, tre Thunderbolt 4-porter og ladeløsningen Magsafe 3. På skjermsiden kan maskinen drive en 8K-skjerm med en frekvens på 60 Hz, eller en 4K-skjerm med en frekvens på 240 Hz via HDMI.

Lagringsalternativene starter på 512 GB og går helt opp til 8 TB.

De nye Macbook Pro-modellene er tilgjengelig for salg den 24. januar. 14-tommeren med M2 Pro-brikken har en startpris på 27.490 kroner, og med M2 Max-brikken havner startprisen på 39.490. 16-tommeren med M2 Pro starter på 33.990, mens M2 Max-varianten har en startpris på 41.490.

Prisene øker betydelig straks man legger til mer minne og flere prosessorkjerner.

Macbook Pro kan omsider få berøringsskjermer. Hvorvidt kundene faktisk ønsker det, er en annen sak.
Les også

Snart kan Macbook få det Apple lenge har vegret seg mot

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.