Nytt bygg for statlige tjenester

Overleveres Difi i dag.

Nytt bygg for statlige tjenester
Difi-huset på Leikanger Bilde: Difi

Den digitale siden av offentlig sektor har til tider hatt behov for modernisering, og i dag åpner det et stort tilbygg til Difi-huset på Leikanger.

I dag overleveres huset fra Statsbygg til direktør Ingelin Killengreen i Direktoratet for forvaltning og IKT, og med dette får bygget tusen nye kvadratmeter.

Difi i Leikanger har ansvaret for en stor del av de felles nasjonale tjenestene som ID-Porten/MinID, Norge.no, sikker digital post, Kontakt- og reservasjonsregister og mer. Årlig logger tre millioner brukere seg inn på disse tjenestene via ID-porten.

Det aktuelle huset på Leikanger ble opprinnelig bygget i 1991, og ble tatt over av Difi i 2009. Behovet for mer plass har vokst siden den tid, spesielt da 80 medarbeidere måtte finne seg i å jobbe i et bygg dimensjonert for 50 personer.

Byggearbeidet med utvidelsen startet 1. januar 2013, og nyåpningen fører til bedre plass til flere ansatte med høyere kompetanse, noe som igjen fører til bedre tjenester.

Bygget har tidligere huset blant annet Statens kartverk, Fylkesarbeidskontoret, Fylkesmannen, NAV og Indre Sogn Jordskiftekontor, og har til og med et sikkert bomberom som kunne brukes av Fylkesmannen i tilfelle krig eller katastrofe.

    Les også: