KUNSTIG INTELLIGENS

Nytt verktøy fikser automatisk feil i programvare du skriver med kunstig intelligens

17. sep. 2018 - 12:40

På sine utviklersider har Facebook lansert et nytt verktøy for utviklere som skal gjøre det lettere og mer effektivt å fikse programvare.

Det nye verktøyet heter SapFix og er designet for å kutte drastisk ned på tiden utviklere bruker på «debugging», altså reparering av kode, og dermed få fart på utviklingen av ny programvare.

Bruker eksisterende feilsøkingsløsning

SapFix fungerer ved å benytte seg av Facebooks Sapienz-system, en løsning som er laget for automatisk testing av programvare som ble lansert for ett års tid siden.

Sapienz brukes til å fange opp feil i programvaren, før SapFix altså benyttes til selve fiksingen av feilene som registreres av systemet.

Straks en spesifikk del av koden som er forbundet med krasj er blitt identifisert av Sapienz, går denne informasjonen videre til SapFix, som i sin tur automatisk velger blant et antall strategier for å generere en fiks.

Skal muliggjøre helautomatisk feilfiksing

Fiksene gjennomgår så en kvalitetssjekk og verifisering ved å sjekke om krasjet i den aktuelle programvaren fortsetter med fiksen, og om fiksen i seg selv introduserer andre typer feil som fører til krasj.

Dette skjer ved at SapFix både kjører eksisterende tester skrevet av utviklere og tester laget av Sapienz.

Etter at testingen av fiksene er fullført sendes de videre til menneskelig godkjennelse og verifisering.

Helautomatisk i fremtiden

Ifølge Facebook er SapFix fremdeles under utvikling, men testing av teknologien – som har pågått siden august – skal allerede har ført til vellykkede fikser som er godkjent av ingeniører og satt i produksjon.

Målet med teknologien er ifølge Facebook å legge til rette for helautomatisk feilfiksing i fremtiden.

Verktøyet skal gjøres tilgjengelig for utviklersamfunnet, uten at det er helt klart når dette skal skje. Mer informasjon finner du hos Facebook.

Les også: Mange amerikanere har sluttet å bruke Facebook »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.