Opera bytter alle sine servere

Vraker HP og gir 100 millioners-avtale til ny leverandør.

Opera bytter alle sine servere

Vraker HP og gir 100 millioners-avtale til ny leverandør.

Opera Software har bygget datasentraler over hele verden for å håndtere den enorme, og stadig økende trafikken til nettlesertjenestene Opera Mini og Opera Turbo.

Disse tjenestene står alene for anslagsvis 10-20 prosent av all internettrafikk ut av Norge.

Øvrige sentraler befinner seg i USA, Kina, Polen og Korea. Nylig åpnet Opera dessuten sitt første datasenter på Island, der vindkraft skal sørge for billig drift.

Opera opplyser i dag at alle deres servere og lagringssystemer skal fases ut. Gigantavtalen tilfaller Dell.

Dermed har selskapet valgt å vrake HP, som har levert bladserverne selskapet benytter i dag. Se vår bildespesial fra Operas norske datasenter for flere detaljer.

- Ved å standardisere hele maskinparken på én leverandør regner vi med å spare både miljøet og driftskostnader, oppgir Opera i en pressemelding.

Ytelsen forventes økt med en tredjedel som følge av skiftet. Samtidig regner Opera med at strømforbruket senkes med minst 35 prosent.

En annen fordel er at vedlikeholdet forenkles. Ifølge Opera kan serverne og programvaren nå sentraliseres. Opera driver utstrakt fjerndrift av sine datahaller. Eksempelvis har de ingen driftspersoner til stede på sitt nyåpnede islandske datasenter.

Opera oppgir ikke hvor mye kontrakten er verdt. Det gjør imidlertid Dells norske avdeling, som også har forhandlet frem avtalen. Det er en av deres største noensinne.

- Dell Norge forventer at avtalen er verdt over 100 millioner norske kroner, opplyser markedssjef Hans Seime til digi.no.

Foreløpig har de levert 700 bladservere av typen Poweredge M610. Dell har også levert et førtitalls bladserverskap og fem lagringssystemer av typen EqualLogic PS.

Ifølge Seime skal de levere mange flere bladservere enn dette, uten at han ønsker å gå nærmere inn på antallet.

- Avtalen omfatter også tjenester. Det er ulike servertjenester, samt nye administrasjonløsninger for å styre lagringsløsninger og enterpriseutstyr over hele verden fra Oslo.

    Les også:

Til toppen