OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Oracle overlater Java EE til Eclipse Foundation

Skal gjøre standardiseringsprosessen mer åpen.

Oracle tror at den framtidige utviklingen av Java EE vil tjene på å bli ledet av noen andre enn selskapet selv. Nå er Eclipse Foundation valgt som arvtaker.
Oracle tror at den framtidige utviklingen av Java EE vil tjene på å bli ledet av noen andre enn selskapet selv. Nå er Eclipse Foundation valgt som arvtaker. Bilde: Oracle

Oracle kunngjorde denne uken at selskapet har valgt Eclipse Foundation som arvtaker til å ta over ansvaret for standardiseringen av Java Enterprise Edition. Dette ble klart omtrent en måned etter at Oracle kunngjorde planer om å overlate ansvaret til en åpen kildekode-organisasjon.

Bakgrunn: Oracle ønsker å åpne opp Java Enterprise Edition

Har støtte fra IBM og Red Hat

I tiden som har gått har Oracle henvendt seg til de to andre virkelig store bidragsyterne til Java EE, IBM og Red Hat, for å sikre disse selskapenes samarbeid i den videre prosessen. 

Valget av Eclipse Foundation skal være gjort etter å ha diskutert planene med flere stiftelser. 

– Eclipse Foundation har mye erfaring og engasjement i Java EE og relaterte teknologier. Dette vil hjelpe oss med å gjennomføre overgangen raskt, skape fellesskapsvennlige prosesser for utvikling av plattformen og påvirke komplementære prosjekter slik som MicroProfile, skriver Oracles David Delabassee i et blogginnlegg.

Planen er at overgangen skal skje så raskt som mulig etter at Java EE 8 er fullført.

Oracle lover at selskapet fortsatt skal støtte eksisterende kunder med Java EE-lisens og samt eksisterende WebLogic Server-utgaver. Det loves også at det vil komme en WebLogic Server med støtte for Java EE 8. 

Les også: Dette står øverst på ønskelisten til Java EE-brukerne

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.