NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

På rundt 24 timer har begge datasentrene deres gått ned for telling: – Dette rammer veldig mange kunder

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.
17. mai 2018 - 11:30

På rundt ett døgn har den norske datasenterleverandøren Webhuset opplevd problemer med strømforsyningene sine på to uavhengige lokalisasjoner. På datasenteret i Oslo skal situasjonen ha vært kritisk tirsdag ettermiddag. 

– Vi opplever problemer med strøm i Bergen. Påvirkede tjenester er webhotell, epost, Web Site Builder, samt dedikerte og virtuelle maskiner i Bergen, skriver selskapet i sin egen hendelseslogg klokken 11.06 onsdag formiddag.

Frustrert kunde

To timer etter første oppdatering er problemene fortsatt ikke løst.

– Hendelsesloggen gjenspeiler egentlig ikke hvor mye nedetid det er. Webhuset sier at «feil er funnet og alt er bra, systemene kommer opp igjen», men det tar fremdeles svært lang tid, og ting fungerer ikke som de skal, skriver en frustrert digi.no-tipser og fortsetter:

– Webhuset har temmelig mange kunder i Norge. Mange er berørt av deres nedetid de siste døgnene.

Kritisk feil

Problemene som oppstod tirsdag rammet det rundt 800 kvadratmeter store datasenteret som befinner seg øst i Oslo. Det aktuelle datasenteret skal ha god redundans, skrev digi.no da vi omtalte det i 2012.

– Vi mister om kort tid strøm på ett datasenter i Oslo, U87 grunnet kritisk feil. Strømbruddet vil berøre flere komponenter, som VPS, dedikerte servere, webhotell og Web Site Builder.

– Ukjent rettetid, vi legger ut melding fortløpende per halvtime eller når vi har ny status, skrev Webhuset i sin egen hendelseslogg like før klokken ett tirsdag ettermiddag.

Normal drift klokken 23:03

Feilen skulle vise seg å være vanskelig å rette. 

Ikke før klokken 23:03 samme dag skal datasenteret ha vært i gang på normal drift.

Rundt klokken 17 tirsdag skal teknikerne først ha fått i gang de fleste tjenestene, men flere av de virtuelle serverne var fortsatt nede for telling. 

– Vi fortsetter å overvåke systemene og jobber med å få de siste virtuelle serverne tilbake på nett. Mer informasjon om feilen som inntraff vil sendes til alle berørte kunder i løpet av morgendagen, skriver datasenterleverandøren i hendelsesloggen.

34 millioner i omsetning

Webhuset hadde driftsinntekter på nærmere 34 millioner kroner i 2016.

Selskapet er startet av Erik Windahl Olsen, som i dag fungerer som daglig leder.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

Datasenterleverandøren slukte serverhostingselskapet Rent a Rack i 2012, og sikret seg dermed oslolokalene de i dag benytter. 

– For oss var det viktig å få utvidet datasenterkapasiteten vår. Vi må tenke framover og bygge kapasitet også for framtiden. Alternativet var å bygge fra scratch, men så dukket denne muligheten opp, fortalte daglig leder i Erik Windahl Olsen til digi.no da vi omtalte oppkjøpet den gang.

Webhuset har ikke svart på digi.nos henvendelser. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.