Proff MP3-spiller tar opp kampen

Thomson Lyra PDP2800 takler det nye MP3-formatet MP3Pro. Det skal gi bedre lyd og ta enda mindre plass enn MP3.

Den nye MP3-spilleren i Lyra-serien, PDP2800 (se stort bilde nederst i artikkelen), har en intern harddisk på 10 GB, og der er det plass til 300 timer musikk. Det sier i alle fall reklamen, og med MP3Pro-kodede musikkfiler i 64 kbps, skal det stemme sånn nogenlunde.

MP3Pro er et nytt format som skal gjøre lydkvaliteten ved ekstrem komprimering bedre. Vanlig MP3 kodet i 64 kbps låter flatt og kjedelig, men Pro-utgaven skal gi en helt annen opplevelse, påstår det svenske firmaet Coding Technologies, som står bak formatet.

Lyra-spilleren støtter altså MP3Pro, noe som gjør at det er plass til mer musikk i akseptabel lydkvalitet. Det eneste minuset med spilleren er at den bruker USB-overføring for å få musikk, eller andre filer du måtte ønske å lagre, inn i boksen.

Spilleren er 130 x 78 x 32 millimeter stor og veier 280 gram. Den leveres med høretelefoner, programvare, kabler og en veske, og vil koste rundt 5000 kroner. Ifølge svenske IDG vil spilleren kunne brukes på enhver datamaskin med USB-plugg.

Du kan lese mer om spilleren på dette faktaarket, eventuelt laste ned produktfakta på PDF.Til toppen