FORBRUKERTEKNOLOGI

Qualcomms nye prosessor gjør den neste mobilen din både 5G-klar og super­intelligent

Bygget på 7 nanometers produksjonsprosess.

6. des. 2018 - 07:16

I en pressemelding har Qualcomm nå offisielt avduket den nye modellen i selskapets kjente Snapdragon-serie av topprosessorer. Den heter, ikke helt uventet, Snapdragon 855 og er bygget på 7 nanometers produksjonsprosess.

Dette er altså oppfølgeren til Snapdragon 845-brikken man finner i dagens mobiltoppmodeller, og byr på mange solide oppgraderinger som vil gjøre mobilene vesentlig sterkere, ikke minst når det gjelder dataoverføring.

Klar for 5G

Snapdragon 855 kommer nemlig med Qualcomms nye modem, kalt X50, som innebærer at brikken er forberedt på den gryende 5G-teknologien.

Mobilene som kommer med brikken vil dermed være blant de første mobilene med mulighet til å bruke 5G-nettene. Som blant andre Engadget melder vet vi faktisk også hvem som blir aller først.

Det skal nemlig være den nye toppmodellen fra OnePlus som blir først ute med Snapdragon 855, og dermed 5G, i Europa. Hvorvidt det dreier seg oppfølgeren til OnePlus 6 er imidlertid uvisst, da den 5G-klare OnePlus-mobilen ser ut til å kunne bli en del av en helt ny serie.

Ellers vil Snapdragon 855 by på den nye WiFi-standarden WiFi 6 (802.11ax), som offisielt ble kunngjort og navngitt så sent som i oktober i år

Avansert AI-prosessor

Den nye brikken skilter også med en ny versjon av Qualcomm Artificial Intelligence Engine, som er en dedikert AI-prosessor. Den nye varianten skal ifølge Qualcomm gi tre ganger høyere ytelse i AI-oppgaver sammenlignet med den eksisterende generasjonen, og opptil 7 billioner operasjoner per sekund.

Når det gjelder den «vanlige» ytelsen kommer brikken med en ny Kryo-arkitektur som ifølge selskapet skal gi et ytelsesløft på hele 45 prosent sammenlignet med dagens 845-brikke. En ny Adreno-grafikkprosessor skal gi 20 prosent høyere grafikkytelse.

Ikke minst støtter brikken selvsagt Qualcomms nye fingeravtrykkleser 3D Sonic Sensor, som digi.no skrev om nylig. Dette skal være den første ultrasoniske fingeravtrykksensoren som kan plasseres under selve glasset i skjermen.

Mer informasjon om Snapdragon55 finner du på produktsiden hos Qualcomm.

Les også: Flere selskaper planlegger allerede å droppe WiFi til fordel for 5G-teknologi »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.